Arhavi’de etkili olan şiddetli rüzgâr korkulu anların yaşanmasına neden oldu.
Arhavi’de yaşanan şiddetli fırtına bir apartmanın çatısını uçurdu. Fırtınanın uçurduğu çatı KYK yurdunun bahçesine düşerek, hasara neden oldu. Olay sırasında yurdun bahçesinde olan 4 öğrenci korku dolu anlar yaşadı.Fırtınada 10 araç zarar gördü.
Arhavi’de çıkan fırtına, Yüksel Büyüklü caddesinde bulunan Nedime Lütfiye Günal Kız Öğrenci Yurdu bahçesine oturan 4 öğrenciyi facianın eşiğinden döndürdü.Olay sırasında yurdun bahçesinde oturan öğrenciler karşı binadan uçan çatı nedeniyle büyük tehlike atlattı.
Olayı haber alan Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran geceyi KYK yurdunda geçirdi. Mustafa Demirkıran, “Dün akşam 20.00 sularında Arhavi’de yaşanan olumsuz hava şartlarından bizim kurumumuz da etkilendi. Gençlik merkezimizin bir bölümünde aşırı rüzgârdan dolayı kabarmalar oluştu. Konuyla ilgilendik onarımını sağladık. Arhavi’de yükseköğrenim yurdumuzun yan tarafındaki apartmanın çatısı aşırı rüzgârın etkisiyle yerinden kalkarak yurt bahçesine düştü. Bu esnada bahçede kamelyada oturan öğrencilerimiz kamelyanın üstü kapalı olduğu için ve çevresi demir çitler olduğu için savrulan çatı parçaları çocuklarımızın üzerine düşmedi. Önce kamelyanın üzerine sonra demir çitlerin üzerine düşüyor. Çocuklarımızın verilmiş sadakası varmış, ucuz atlatmışız, takdirAllah’ın ama biz tedbirli davranmışız Allahtan kamelyanın etrafını üstünü yaptırmışız” ifadelerine yer verdi.
Moral olsun diye sahurda da öğrencilerin yanında kalan Demirkıran, “Çocuklarımızın hiçbir şekilde sağlık problemleri oluşmadı. Korkmuşlar üzülmüşler panik atak oluşmuş bizde tedbir amaçlı ambulanslara haber verdik çocuklarımızı hastanelere ulaştırdık bende hastanede ziyaretlerine gittim. Yukarıdan çatı uçtuğunda ana yolda bulunan 2 saniye farkla kurtulan öğrencimiz de vardı onun da durumu iyi sadece korkmuş. Bir öğrencimiz olay anında korkudan koşarken merdivene ayağını vurmuş ödem oluşmuştu buz tutturduk tedavisini yaptırdık filmini çektirdik. Ailesi ile görüştürdüm, doktoru ile görüştüm gayet iyi durumu. Çocuklarımıza moral olsun diye yanlarından ayrılmadım. Sahuru yurtta birlikte yaptık. Yurtta çay eşliğinde onlarla geçmiş ve gelecekleri hakkında sohbet ettik. Öğrencilerimizin birinin de doğum günüymüş ona pasta kestik. Bir sıkıntı yok inşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Öğrencilerimizin fizyolojik olarak hiçbir sıkıntıları yok” şeklinde konuştu.

Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı

HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi