“Güzel Donanımlara Sahip Bir Okul Olacak
Gazi Ortaokulu, Deprem anında risk teşkil ettiği için 2020 yılında yıkılma kararı alınmıştı. İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Yıkım ve yeni Gazi Ortaokulu projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Artvin’in tarihi misyonuna yakışacak bir okul yapacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Gazi Ortaokulumuzda eski binanın yıkım süreci başladı, yeni inşaata hızlı bir şekilde başlıyoruz. Geçen öğretim yılında bakanlığımız tarafından ülke genelinde yapılan deprem dayanılırdık testinde ilimizde de 2 okul vardı bunlardan birisi de Gazi ortaokuluydu. Deprem anında binanın risk teşkil ettiği bu nedenle boşaltılması gerektiği ile ilgili rapor elimize ulaştığında sayın valimizin öncülüğünde yaptığımız ivedi çalışmalar ile biz Gazi ortaokulumuzu eski kız meslek lisesi dediğimiz Balcıoğlu mahallesinde ki okulumuza nakletmiş ve bu binayı boşaltmıştık. Bu bina şehrin merkezinde çok güzel bir bölümünde olduğu ve tarihsel bir misyonu olduğu için buraya yakışan güzel bir eğitim yapısı yapma arzumuz ile ilgili uzun süredir devam eden etüt çalışmaları yaptık. Özellikle binanın arkasındaki mahalle yerleşkemizi güvenlik altına alarak binanın yapılması ve çok fonksiyonu olması hasebiyle uzun süredir etüt ve projelendirme çalışmalarının sonunda ihale süreci tamamlanarak binamızın inşaatına başlanmıştır. Binamızın inşaatını hızla devam ederek en kısa sürede eğitim öğretime açmayı planlıyoruz. Eğitim kenti güzel şehrimiz Artvin’in tarihi misyonuna yakışacak şekilde 24 derslikten oluşan üzerinde geniş bir konferans salonu olan alt katında geniş bir kütüphanesi ve çocukların beden dersinde kullanabileceği spor salonu, alt katında garaj ve otoparktan oluşan bugün eski Gazi Ortaokulunun kat kat üstünde güzel donanımlara sahip bir okul olacak.”
“İki sokağın da ferah kullanılmasını sağlayacağız”
Acar, yeşile ağırlık verilen, peyzaj düzenlemeleri ile şehre değer katacak bir proje olduğundan bahsederek, “Okulun önünden geçen sokağın, Halkevi sokağının okul alanından 5 metre geriye çekilerek yine diğer tarafından geçen Halkevi caddesinden 5 metre içeri alarak o iki sokağın da ferah kullanılmasını sağlayacağız. Eski Halk eğitim merkezi olarak bildiğimiz binanın okulun önünü kestiği için onun oradan kaldırılması planlanıyor. Üç eski yapıdan oluşan Gazi Ortaokulu ve Halk Eğitim Merkezi, eski eğitim araştırma binalarını 5 binayı ortadan kaldırarak yeşili çok, peyzaj düzenlemeleri ile şehrimize değer katacak, güzelleştirecek Gazi Ortaokulumuzu inşallah yakın zamanda öğrencilerimizin hizmetine açmak için çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki öğretim yılının ortalarında, en geç sonunda şu an ki iş takvimine göre hedefleniyor. Hızla gideceğine inanıyoruz, çok güzel bir proje yaptık, birkaç mimarın görüşünü alarak, dış görünümü ile iç kısmı ile bahçesi ile spor alanları ve oturma alanları ile okulumuz bittiğinde, iyi ki Artvin’e böyle güzel bir okul kazandırmışız diyebileceğimiz bir proje çalışması şu anda başlamıştır” ifadelerini kullandı.
HATİCE DİLER

Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Editör: Haber Merkezi