Artvin’de faaliyet gösteren Deneyap atölyesi öğrencileri tarafından “Robotik Kodlama ve Proje Şenliği” düzenlendi.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Gençlik Merkezi sergi alanında beğeniye sunulan robotik kodlama ile yapılan projeler, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

mühendis robotları 5

Ortaöğretim ve lise düzeyindeki öğrenciler arasında yapılan yarışmada dereceye giren projelerin öğrencileri ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Latif Yılmaztürk, “Devletimiz çocuklarımızın önüne her türlü imkânı seferber ediyor. Onlara fırsat eşitliği sunuyor. Yeni gelişen değişen dünyada teknolojik olarak geride kalmamak için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Bütün çocuklarımıza her türlü desteği kursları veriyoruz. Devlet milleti için var. Bu uğurda çalışıyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yeni Selçuk Bayraktarlar yetişecek. Daha ileriye götürecek. Z kuşağı diye ayrıştırdıkları kuşak bunları yapıyor. Bu coğrafyada var olmamız için bunu yapmamız gerekiyor.” dedi.

mühendis robotları 3

Lise düzeyinde birinci olan Sancaktar isimli takımın lideri, Artvin Fen Lisesinde 9’uncu sınıf öğrencisi olan Muhammet Emin Sırma, KSR-23 adlı projesinden bahsederek “Tasarımı tamamen bize ait bir proje. Bunu ressamlarımız için yaptık. Çok yoğun olduklarında kalemlerinin yerleri karışabiliyor. Bu yüzden kalemleri toplayabilen robot icat etik. Bu robot kalemleri renklerine göre ayırt edebiliyor. 3 motor ve bir renk sensörü var. Birinci motor mekanizmayı ileri ger hareket ettiriyor. İkinci motor kavrama kolunu yukarı aşağı hareket ettiriyor, üçüncü motor ise renk sensorunu algıladığına kavrama kolunu harekete geçiriyor. Hazırlanan hazneye kalemleri bırakıyor.” dedi.

Emine OCAKÇI

mühendis robotları 2

mühendis robotları 1

mühendis robotları

Editör: Editör Masası