Öğrenciler Doyasıya Eğlendi Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

20 yıldır kamyon kasa imalat işi ile uğraşan Borçkalı Muhammet Tunç, iki senedir oto kaporta boya işi ile uğraştığını söyledi.

Araç kaportalarında hasar, göçük ve boya işlemleri, tamir edilmek istendiğinde eski haline getirmek ve orijinal halini korumak için emek sarf ettiklerini zanaatını ortaya koyduğunu söyleyen Tunç, kaportalarda hasar, göçük ve boya gibi işlemlerinin de büyük bir el emeği gerektirdiğini vurguladı.

60 yaşındaki Muhammet Tunç, mesleğini severek yaptığını söyleyerek “oto kaporta boya” işinde püf noktanın işini temiz yapmak olduğunu dile getirdi.

talep borçka ek10 (2)

Çocukları ile birlikte iş yerini yürüttüklerini söyleyen Tunç, çırak bulma noktasında zorlandıklarını ifade etti. Oto kaporta boya mesleğine eskisi gibi talep olmadığı vurgulayarak “ Geçen bir çırak geldi çalışsın istedim ama haftalık istediği parayı söylüyor bana. Yani gençler para için çalışmaya uğraşıyor mesleği kazanayım diye değil. Çırak gelse bu işleri öğrense onun için altın bilezik çünkü bu bir meslek. Eskisi gibi bir talep yok. Ustalık öğrenmelerini istiyorum ama gençlerde kesinlikle heves yok. Bu meslek hayatta ölmez. Çünkü çok araba var buda bizim işimizi devam ettiriyor” dedi.

Muhammet Tunç, artan maliyetlere değinerek pahalılık olduğunu vurguladı. Tunç “Pahalılık var mesela bundan 7-8 ay evvel aldığımız bir kutu boya 250 lira iken şimdi 600 lira arada kocaman bir fark var” diye konuştu.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN