35 senedir Borçka’da esnaflık yapan Tevfik Yılmaz, yöresel organik ürünler sattığını söyledi.

Ürünler arasında kestane balı ve çiçek ballarının da olduğunu dile getiren Yılmaz, fasulye, pestil, tescillenmiş demir elma gibi envai çeşit yöresel ürünler olduğunu aktardı.

Öğrenciler Doyasıya Eğlendi Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Yılmaz “Balları Güreşen köyünden, Macahel’den ve Balcı Köyünden. Organik satmaya çalışıyoruz, en iyi kestane balı satılır bizde Borçka’nın kestane balı diğerlerine benzemez karışık değildir. Güreşen, Düzköy kestanenin bol olduğu bölgedir. Pekmezlerimiz var demir elması ve dut pekmezine kadar. Gezginci arıcılık yapıyorum Ardahan balı da yapıyorum çiçek balı. Vatandaşın ihtiyacı olan her şey satılıyor. Fındık, pestil, küme, fasulye hepsi yöresel Artvin ürünleridir” dedi.

Kestane balı fiyatlarında artış olduğunu dile getiren Yılmaz, gençlerin organik ürünleri tercih etmelerine de değindi.

Tescillenmiş demir elma satışı da yapan Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle dile getirdi Gençler doğal yaşamayı bilmiyorlar. Özellikle kestane balı, ceviz, fındık, çiçek balı gibi ürünleri yemeliler. Kestane balı fiyatları yokluktan arttı. Biz yüz kiloyu yapacağımıza otuz kilo yaptık mecbur bunu da karşılamak için fiyatlar yüzde yüz arttı. Demir elması her köyde olmaz. Demir elması doğaldır. Elma her il de var ama hep ilaçlanıyor. Bizde ilaçlama yok doğaldır. Şeker hastalarına bir numaralı ilaç olduğunu bilirim” diye konuştu.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN