Hayat Boyu Öğrenme haftası kapsamında Artvin Halk Eğitimi Merkezinde bulunan kurslar yılsonu sergisi açtı.

Usta öğretici Ülfiye Er’in el sanatları kursunda, kursiyerlerin evlerinde kullanmadıkları el işi malzemeleri, çanta, terlik, eşarp gibi yeni formlara dönüştürüldü.

12 kursiyeri ile birlikte yüzün üzerinde ürün elde ettiklerini söyleyen usta öğretici Ülfiye Er, “Kursumuzda elbette el işi denilince akla gelebilecek her şeyi sıfırdan yapabiliyoruz. Fakat biz daha çok geri dönüşüme ağırlık verdik. Kursiyerlerim evlerinde kullanmadıkları çeyizlerinde olan ama sandıkta duran dantel, işleme gibi malzemeleri yeniden hayata kazandırmaya önem gösterdik. Geri dönüşüm maliyetsiz oluyor bundan yola çıkarak birçok yeni ürün elde ettik” dedi.

Kursiyerlerinin bazılarının dikiş nakışı hiç bilmeyerek kursa geldiğini ve burada kendilerin geliştirdiklerini ifade eden Er, “Makineye hiç oturmamış olan kursiyerlerim vardı. Makine dikişinden başlatarak aşama aşama giderek öğrettim. Yaptıkça başardıkça daha çok hoşlarına gitti.” diye konuştu.

‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor. ‘Yalancı Aranıyor’ Sahnelerde Buluşmaya Hazırlanıyor.

çeyizz dönüşüm

Halk Eğitimi Merkezlerinin sosyalleşme imkanı sunduğuna dikkat çeken Er, “Kursiyerlerimin çoğu ev hanımı. Yaş sınırımız yok 7’den 70’e herkes gelebiliyor. Daha çok çeyiz ağırlıklı çalıştığımız için çeyizini tamamlamak isteyen genç kız da geliyor. Kızının veya torununun çeyizini tamamlamak isteyen anne de geliyor. Burada kursiyerlerim yapacakları ürün hakkında birbirlerinden fikir alıyorlar. Kaynaşıyorlar. Arkadaş ediniyorlar. Aile ortamı gibi ortamımız oluyor. Her birini ayrı ayrı seviyorum.” ifadelerini kullandı.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası