"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"


Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlandı.
Hare Asansör İmalat İnşaat Elektronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi üste üste 3. kez ödül alarak Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza attı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Vodafone Business sponsorluğunda, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliğinde, şirketlerin 2017-2019 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlandı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arslan’ın sahibi olduğu HARE ASANSÖR İMALAT İNŞAAT ELEKTRONİK İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ üste üste 3. kez ödül alarak Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza attı.
Bu başarısı hakkında Hakan Arslan ile röportaj gerçekleştirilerek başarısının detayları hakkında bilgi alındı. Röportajın detayları şu şekilde:
-TOBB Türkiye 100 ödül töreni ile ilgili izlenimleriniz nelerdir?
Her yıl düzenlenen TOBB Türkiye 100 ödül töreni geçen yıl pandemi sebebi ile çevrimiçi yapılmıştı, bu yıl dar katılımla da olsa TOBB’da yapıldı. Törene Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı. Program sıcak bir ortamda geçti. Bakanımız ve TOBB Başkanımızın katılımcılara olan sevgisi gerçekten olağan üstüydü. Bu vesile ile buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Girişimcilerin bu şekilde takdir edilmeleri inanıyorum ki azimlerini arttıracaktır.
-Sizi bu ödülü almaya hak kazandıran yatırımlarınız nelerdir?
Hare Asansör olarak şirketimiz bu ödülü üst üste 3. kez almış oldu.2016 yılında başlayan ihracat serüvenimizin bu ödülü üst üste almamızda büyük katkısı oldu. İlk ödülü 19 Mayıs 2019’da Samsun’da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sanayi Bakanımızın da katılımı ile almıştık. Geçen yılda pandemi dolayısı ile çevrimiçi olarak düzenlenen törenle almıştık. Tabi burada bu başarıya bizi götüren en önemli kişiyi anmadan olmaz. Kardeşim ve şirket ortağım Özen Arslan’a da ayrıca teşekkür etmemiz lazım. Bu başarı serüvenin deki en büyük pay onun öngörüsü ve azmidir. Kendisi bu yolun kat edilmesinde ciddi katkı sağladı. İnanıyorum ki gelecek yıllardaki başarımızda da yine öncü rol üstlenecektir.
Yeni yatırım hedefiniz var mı?
İhracatını yapmış olduğumuz yakıt tankı ve yağ tankının üretim hattını Hopa’mıza kurmak için çalışmamıza 2021 yılının Mart ayında start verdik. Şuanda yatırımımızın %40’lık bölümü tamamlandı, aksilik olmazsa umut ediyorum ki 2022 yılının 3. çeyreğinin başında hem yağ hem de yakıt tankı üretim hattımızdan ürün çıkarmaya başlamış olacağız. Birinci etap yatırımımızda hali hazırda asansör kabini, asansör kat kapısı ve tır dorselerinde bulunan ön ve arka kapak dikmelerini üretiyoruz.2. Etap yatırımın bitmesi ile de yakıt ve yağ tankı üretimine başlamış olacağız. Yatırımlarımızın tamamlanması ile birlikte umut ediyorum ki Hopa’mızın istihdam hedefine ciddi katkı sağlayacağız. Şuan toplam 17 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Hedefimiz ilk 1 yılda toplam 60 kişiye istihdam sağlamak devam eden süreçte bu sayıyı yukarılara çekmek hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

  • TOBB Artvin Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İcra Komitesi Başkanı olarak girişimcilere önerileriniz nelerdir?
    Bölgemiz girişimcilik konusunda özellikle de genç girişimcilik konusunda bence çok iyi durumda, genç arkadaşlarımızın çeşitli sektörlerdeki başarıları hepimiz için gurur kaynağı olmaya devam ediyor. İş hayatına yeni başlayacak olan arkadaşlarıma tavsiyem yapacakları her iş için yeni bir vizyon çizmeleri, azim ve kararlılıkla işlerini yapmalarıdır. Sabır ve istikrar başarıya götüren en önemli etkenlerdendir. Asla yılmadan sabırla çağın gereksinimlerini göz önünde bulundurarak hedeflerine yürürlerse mutlaka başarının kapıları onlar için sonuna kadar açılacaktır. Buradan hepsine başarılar diliyorum.
    Hopa Ticaret ve Sanayi Odası

Editör: Haber Merkezi