Belediye Başkan Adayı Netleşti Belediye Başkan Adayı Netleşti

Resim Öğretmeni Eylül Hatinoğlu tarafından Murgul Halk Eğitim Merkezinde açılan yağlı boya resim kursunda kursiyerlerin de resimlerinin bulunduğu çeşitli tablolar Artvin Marka Ürünler Mağazasının Marka Mimarları Buluşmasında beğeniye sunuldu.

Hayal tuvali 3

Çeşitli tekniklerde tuval üzerine çizilen, akrilik ve yağlı ile boyanan tablolar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Halk Eğitimi Merkezinde açtığı kursta elde edilen tabloların yıl sonu sergisinde sergilendiğini aktaran Hatinoğlu, burada Artvin Marka Ürünler Mağazası ile tanıştığını Artvin Gazeteleri Muhabirine anlattı.

Murgul’a bu yıl atandığını ve Artvin Marka Ürünler Mağazası ile yeni tanıştığını ifade eden Hatinoğlu, “Bundan sonra iş birliği içerisinde çalışmayı planlıyoruz. Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisinde bizi buraya davet ettiler. Bundan sonraki süreçte yaptığımız resimleri bu mağaza da satışa sunma imkanı bulacağız” ifadelerini kullandı.

hayal tuvali 2

Resimlerde soyut çalıştıklarını kaydeden Hatinoğlu, yetenek sınavlarına hazırlık için öğrencilere ders de verdiğini ifade ederek, “Gerçek üstü, sürrealizm tarzında çalışıyoruz. Gerçek resimler de yapıyoruz ama ağırlığı soyut çalışmalara veriyoruz. Bunun yanında Güzel Sanatlar Lisesi ve Üniversitesine hazırlık eğitimleri de veriyoruz. Bazı öğrencilerim vardı onların ilçeden taşınma durumları oldu ama takibindeyim. Yaz döneminde sınava girecekler.” diye konuştu.

hayal tuvali 6

Resimlerde hızlı kuruma özelliği olan akrilik boyayı daha çok tercih ettiklerini anlatan Hatinoğlu, “Yılların tecrübesi olduğu için tabloları yapma sürem kısa ama çizim biraz zorluyor. Taslak olarak oluşturunca boyama kısmı uzun sürmüyor. Akrilik boyanın özelliği zaten hızlı kuruması. Akşamdan sabaha kuruyabiliyor. Üzerine farklı boyalar da kullanılabiliyor. Yağlı boya ile yaptığımız çalışmanın aylarca kurumasını beklediğimiz de oluyor. İşimiz daha hızlı olsun diye akrilik çalıştık.” dedi. Öğrencilerinin yetenekli olduğuna da değinen Hatinoğlu,  “Çok yetenekli olanlar da vardı. Boynuz kulağı geçti dediğimiz çalışmalara imza attılar. Yetenek işi değil bu aslında belli bir noktaya kadar herkes çizebilir. Burada önemli olan ilgili ve meraklı olmak. Bazı resimlerde öğrencimle paslaştığım da oldu.” şeklinde konuştu.

hayal tuvali 4

Sosyolog olan ve resim kursuna ilgiyle giden Seda Gündoğdu da şunları söyledi: “Resimle ilgili hiçbir eğitimim yok. Sadece ilgim vardı. Bu yeteneğimin olduğunu Halk Eğitim Kursunda öğrendim. Yağlı boya yaparken yapamadığımı düşünüyordum ama zamanla geliştirdim kendimi. Ortaya güzel eserler çıkınca cesaretlendim. Arkadaşlarıma hediye ettiklerim bile oldu. Yaptığınız her çalışmaya bağlanıyorsunuz. Birisi beğenince de çok mutlu oluyorum.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası