Yusufeli barajı nedeniyle sular altında kalan ilçeden kesilen dut ve ceviz ağaçlarını değerlendirmek isteyen 21 yıllık reklamcı Okay Güngör, Artvin’e özgü figürlü ahşap hediyelik eşyalar üretimine başladı.

hobi gelir kapısı (1)

Kentteki iş yerinde ürettiği hediyelik eşyaların her aşamasını kendisinin yaptığını aktaran Güngör, Trendyol ve Hepsiburada ve yurt dışı merkezli online satış sitelerinde ürünlerine pazar buluyor.

Hobi olarak başladığı işten para kazanmaya başladığını söyleyen Güngör, “Ahşap son yıllarda mı bilmiyorum ama çok fazla bir rağbet görüyor insanların ahşaba karşı yönelimi var. Ben hobi olarak başladım. Sonra mesleğe dönüştü. Kafkasör’de de renk olsun diye standımızı açtık. Beklentinin üzerinde satış oldu. İnsanların yaklaşımı da güzel olumlu dönüşler aşıyoruz. Bu ağaçlar Yusufeli’ndeki baraj altında kalacak olan ağaçlardı. Oradan aldığımız için uygun fiyata aldık. Değerli ağaçlar bunlar; dut ağacı ceviz ağacı. Kesmesinden itibaren son anına kadar bütün üretim aşamaları bizim elimizden geçiyor o yüzden fiyatlar uygun, piyasanın yarı fiyatına satıyoruz. Ağaçlar da bu bölgede yoğun olduğu için maliyeti de uygun oluyor. Burada sadece bölgede satış yapıyoruz satıştan ziyade reklam için geldik ama satışlardan memnunuz. İnternet üzerinden daha kolay erişim oluyor.” dedi.

hobi gelir kapısı (3)

Gençlerin ahşap ürünlerinden geçimini sağlayabileceği tavsiyesini veren Güngör, “Gençlere bu tarz işlere yönelmelerini tavsiye ederim. Ahşap hem Türkiye piyasasında hem de yurt dışı piyasasında büyük bir talep gören sektör. Teknolojiyle bu işleri birleştirirlerse iyi kazan elde ederler. Ben 22 yıllık tasarımcıyım, ağaçlara da bu tasarımları uygulayarak güzel dönüş aldım. Ülkedeki en büyük sıkıntı üretim, bizim üretip de satmakta zorlandığımız hiçbir ürün olmadı.” diye konuştu.

DURDURALIM BU FACİAYI DURDURALIM BU FACİAYI

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası