Artvin’in Borçka ilçesinde doğan Sinan Özay, fotoğrafçılığa olan ilgisinin çocukluk yıllarda başladığını söyledi.

Küçük yaşlardan itibaren doğanın güzelliklerine ve etrafındaki detaylara duyduğu ilgiyi fark eden Özay, çocukluğunda, ailesiyle birlikte Borçka'nın doğal alanlarında yaptığı keşiflerde, doğanın renkleri, şekilleri ve dokularıyla etkileşimde bulunmanın keyfini çıkardığını söyledi.

Özay,Doğa güzellikleri ve anılarını fotoğraflarla ölümsüzleştirmenin büyüleyici bir deneyim haline geldiğini belirterek fotoğrafçılık tutkusunun zamanla geliştirerek teknik becerilerini iyileştirdiğini aktardı. Sinan Özay, fotoğrafçılıkta kompozisyon, ışık kullanımı ve kare düzenlemesi gibi konular üzerinde çalışarak, görsel hikayeler anlatma yeteneğini geliştirdiğini vurguladı.

Turizm sektöründe çalışan Sinan Özay, dönüm noktasının çalıştığı otelde konaklayan turistle başladığını belirterek şu sözleri dile getirdi” Turist, fotoğrafçılıkla ilgilenen bir kişiydi ve fotoğrafçılık alanında yeteneklerini sergiliyordu. Turistin yanında gördüğüm fotoğraf ekipmanlarına ve çektiği harika fotoğraflara hayran kaldım. Turistle daha fazla vakit geçirmek için fotoğraf gezilerine katıldım ve turistin bazı fotoğrafçılık ipuçları ve teknikleri öğretmesini istedim.” 

Özay, manzara fotoğrafçılığına odaklandığını ve doğanın sunduğu güzellikleri en iyi şekilde yakalamak için çabaladığını ifade etti. Sinan Özay, fotoğrafçılık yeteneklerini sergilemek ve işini tanıtmak için sosyal medya platformlarını etkin bir şekilde kullanarak kendi fotoğraf stüdyosunu açarak profesyonel hizmetler sunmaya başladı.

Sinan Özay, fotoğrafçılık kariyerinde tek bir alana değil, tüm alanlara hitap etmeyi amaç edindiğini söyledi.  

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası