Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, vatandaşların ortak şikâyeti olan içme suyu bedeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediyenin içe suyu tesisini devraldığını ve devir protokolündeki bir maddeye göre indirim yapılamayacağını ifade eden Elçin, “2023 ve 2024 yıllarında bütçe görüşmelerinde suyun fiyatını arttırmayacağız. Anacak indirim yapmamız da mümkün değildir.” dedi.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Şebeke suyunun fiyatının yüksek olmasının sebebini söyleyen Elçin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Su fiyatlarını arttırmamızın sebebi arıtma tesisini devraldık. Birkaç ay daha deneme yaptıktan sonra Artvin halkına temiz su içireceğiz. Tesis Artvin Belediyesine devredilmesine rağmen o tesisin ne kadara bize devredildiğini bilmiyoruz. Bize resmi olarak bildirilmedi. Önceden 25 milyondu. Bu para 100 milyon mu oldu bilmiyoruz. Halbuki kesin kabulü yapıldı bunun hesabı bellidir. Bu bedelin yarısı Devlet Su İşleri karşılıyor yarısını da belediye üstleniyor. Belediye kendi kasasından bunu ödemiyor. Mülk sahiplerine paylaştırılarak ödeniyor. Ama bunu çözebilme imkanım olmadığı için belediye olarak ödeyeceğiz. Müfettiş gelir de neden belediyeden ödedin derse o zaman çaresine bakacağım. Biz kaç lira borçlandık bilmiyoruz. Ayrıca protokolde şu da var. Faiz yok ama her yıl içme suyuna yapılan zam oranı kadar bu borçta o kadar artar. Fiyatı arttırdık ki Artvin’in borcu DSİ’ye kalmasın. Su pahalı pahalılığın sebebi budur. 2023 ve 2024 yılında su fiyatını arttırmayı düşünmüyoruz. Ucuzlatacak mıyız, hayır. Örneğin suyu 5 liraya indirdiğimiz zaman sonraki yıl 12 liraya çıkar bu sefer bizim borcumuz iki kat daha artar.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası