Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından olan içme suyundan elektrik üretim tesisi yapılması çalışmaları tamamlanmak üzere.

Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar yapılan çalışmalara ait açıklamalarda bulundu. Başkan Acar yapmış olduğu açıklamada: "Öncelikle Artvin’de bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu ilçe halkımla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dünya’da eşi benzeri olmayan Nazlıkara suyumuzu daha değerli hale getirip isale hattı üzerinde kuracağımız enerji üretim tesisi ile içme suyundan elektrik üretip devlete satacağız. Çünkü devletimiz de yenilenebilir enerji kaynakları üretimini destekliyor.

İçme suyu şavşat1

Benim ilçe halkıma hizmet sözüm var ve birer birer sözlerimizi hayata geçiriyoruz. Altyapı bitti, üst yapı ve doğalgaz bağlantıları devam ediyor. Şimdi sıra önemli projelerden olan içme suyundan elektrik üretiminde. Gerekli resmi prosedürlerin %80’ini tamamladık. Yasal izinleri aldık, sözleşmeleri imzaladık. Çok yakında bununla ilgili güzel haberleri halkımızla tekrar paylaşacağız.

Fırınlarda hijyen denetimi ve gramaj kontrolü Fırınlarda hijyen denetimi ve gramaj kontrolü

Şöyle belirteyim ki; Dünyada etkisi her geçen gün hissedilen Küresel Isınma ve İklim Krizi nedeniyle gelecek nesillere yaşanabilir bir Şavşat bırakmak önceliğimizle harekete geçtik. Son teknolojik kaynaklardan en iyi şekilde faydalanıyoruz. Gerçekleştireceğimiz proje Şavşat’ı "Çevreci Kent" olma özelliği ile taçlandıracak, üretilecek enerjinin finans kaynağı ile belediyemizin gelir kaynakları artacak ve artan gelirlerle daha yaşanabilir bir Şavşat inşa edeceğiz.

Ayrıca ilçemizde yeni yatırımların yapılması, yeni iş kapılarının açılması gibi önceliklerimizi hayata geçireceğiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimi konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek, bu faaliyetlere ilerleyen zamanlarda bir yenisini daha ekleyeceğiz.

Yaptığımız bütün çalışmalara destek veren, sorun çıkarmayan ilçe halkıma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Şavşat Belediyesi

Editör: Editör Masası