İHH İnsani Yardım Derneğini Artvin’de 2 yıl önce kurduklarını belirten Latif Yılmaztürk, 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremde ekiplerini Malatya’ya sevk ettiklerini söyledi. Artvin’in Barajlar şehri olması nedeni ile su altı arama ekibi kurmaya çalıştıklarını ve bu sebeple Antalya’da eğitim alınacağını aktardı.

Arama kurtarmada eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyleyen Yılmaztürk “Arama kurtarma ekibimizi yaklaşık 2 yıl önce biz Artvin’de kurduk. O zamanlar eksiğimiz vardı eğitimlerin bir kısmını alıp bir kısmını almamıştık. Daha sonra Kahramanmaraş’ta deprem olduktan sonra hemen ekibimizi Malatya’ya sevk ettik. Orada bizim arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yaptı. Özverili bir şekilde Artvinli gönüllülerinden oluşan arkadaşlarımız çok güzel çalıştılar. Bu deprem bize bazı şeyleri daha hızlı yapmamız gerektiğini ortaya çıkardı. Bu nedenle de arama kurtarmada eksiğimiz olan şeyleri tamamlamaya çalıştık” dedi.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Latif Yılmaztürk, Artvin’in Barajlar şehri olması nedeni ile su altı arama ekibi kurmaya çalıştıklarını belirtti. Artvin İHH olarak araç ihtiyaçlarının olduğuna değinen Yılmaztürk “ Malzemelerimiz hepsi yeni her türlü kırıcı, kesici aletlerimiz var ama eksikler ortaya çıkıyor ve yenilemeye çalışıyoruz. Su altı arama ekibi kurmaya çalışıyoruz. Onu da inşallah gerçekleştireceğiz. Barajlar şehri olduğu için Artvin de ona ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Onun eğitimlerini de Antalya da inşallah birkaç arkadaşımıza aldıracağız. Bu aletlerimizin yanında Artvin İHH olarak araç ihtiyacımız var, araç almayı düşünüyoruz. Buna da yardım edecek insanlar varsa bize ulaşabilirler. Nerede ne zaman lazım olacak demeyelim her zaman her yerde lazım olabilir” ifadelerine yer verdi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası