Vali Doruk, arıcıların giydiği koruyucuyu kıyafeti giyerek kovandan petek çıkardı. Vali Doruk daha sonra bal sağım makinesinde Macahel balını sağarak sezonun açılışını yaptı.

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

vali bal sağdı ağ4 (3)

Borçka’ya bağlı Macahel Bölgesinde yaklaşık 700 rakımlı efeler köyünde 2023 yılı bal sağım sezonu başladı.

UNESCO'nun İnsan ve Biyosfer Programı kapsamında 29 Haziran 2005'te biyosfer rezerv alanı (uluslararası öneme sahip ve program içerisinde yer alan karasal ve/veya kıyı ekosistemlerine sahip yerler) ilan edilen Camili, UNESCO koruması altında, Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanı olma özelliğini koruyor.

vali bal sağdı ağ4 (2)

Bölgede yılın ilk balını sağan Artvin Valisi Yılmaz Doruk arıcılara verimli sezon diledi.

Macahel bölgesinin özel bir bölge olduğuna değinen Doruk, “Her sene bir bölgemizde bal sağımına katılıyorduk. Bu yıl Macahel bölgemizde yapalım istedik. Çünkü Macahel Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı. Etrafa baktığımızda bunun farkını anlayabiliyoruz. Farklı özellikleri, içerdiği bitki çeşitliliği ve atmosferi ile çok özel bir yer.” dedi.

vali bal sağdı ağ4 (1)

Bal sağımı programına Vali Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk, Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Artvin Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya ve bölge halkı katıldı.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

vali bal sağdı ağ4 (5)

Editör: Editör Masası