Gençlik ve Spor Bakanlığının geçtiğimiz yıl programında yer alan ancak yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenen kültür sanat yarışmalarının devamı yapıldı.

İlçelerde tamamlanan yarışmaların il birincilerini belirlemek üzere Gençlik Merkezi tarafından final yarışları gerçekleştirildi.

İnsanlığımızdan Utanıyoruz İnsanlığımızdan Utanıyoruz

Bilgi, şiir ve müzik kategorilerinde yapılan yarışlarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

il birincileri ek11 (3)

İl birinciliği yarışmalarının sonucunda bölge finallerine katılacak olan öğrencilerin belirlendiğini söyleyen Gençlik Merkezi Müdürü Hayati Güneri, “Bilgi yarışmasında katılan okullardan Arhavi'den gelen ekip birinci oldu. Şiir yarışmasında 2 kategori vardı. 13-17 yaş ve 17 yaş üzeri burada da yine kendi kategorilerinde birinci olan gençler oldu. Müzik yarışmasında bir Halk Müziği anlamında yarışma oldu. Bir de caz türünde yarışma oldu. Bu kategorilerde de yeterli sayıda öğrenci ilçelerden katıldı ve burada il birinciliğini gerçekleştirmiş oldu.” dedi.

Bölge finallerinden de başarıyla çıkıp Türkiye şampiyonasına katılmayı hedeflediklerini aktaran Güneri, “Umut ediyoruz ki gençlerimiz burada bölge finalinde kazanarak orada da dereceye girerek ilimizi Türkiye finallerinde temsil etme hakkını elde ederler. Bu tecrübeleri ile de hayatta kendilerine bir ışık tutmaları anlamında biz onları destekliyoruz. Bölgede de Türkiye finalinde de derece yapsalar da yapmasalar da biz onları çok seviyoruz ama tabii ki marifet iltifata tabidir. O marifetinde bir karşılığı olsun istiyoruz. İnşallah dua ediyoruz onlar da hak ettikleri birincilikleri dereceleri Türkiye finalinde elde ederler.” diye konuştu.

Güneri,  2024 Ocak ayı itibarıyla yeni Kültür Sanat Yarışmaları müracaatlarının başlayacağını duyurarak şunları söyledi: “Gençlerimiz bize gelebilirler onlara çalışma ortamı sağlarız. Eksiklikleri varsa Milli Eğitim'den Müzik öğretmenlerimizden, Güzel Sanatlar mezunlarından destek alarak onların eksikliklerini gideririz. Böylece yeni sezondaki Kültür Sanat Yarışmalarına hazırlık yapmış olurlar. Şiir, bilgi yarışması, müzik ve bu yıl yapmadığımız münazara kategorisinde yarışmalarımız olacak.

il birincileri ek11 (2)

Artvin'imizde eksik olan bir de tiyatro var. Örneğin şu an; biz tiyatroya ekip gönderemedik. Çünkü geçen yıl olan ekibimiz mezun oldu. Üniversiteye gitti ve dağıldı. Onun için bu da bir tüyo olsun gençlerimize bir önceden bilgi vermiş olalım. Tiyatro dalında hazırlanıp gelen ekibimiz bizleri İnşallah bölgede 2024'te temsil eder.

Gençlerimizi Gençlik Merkezi’mize bekliyoruz. Gençlerimizi eğitmek isteyen eğitmenlerimizi de bekliyoruz. Gençlik Merkezi’mizin imkanlarından yararlansınlar istiyoruz.”

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI