Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı


"Kütüphanede Hayat Var" sloganıyla kütüphane haftası kutlandı
1964 yılından beri kutlanan haftada, kütüphanelerin sevilmesi ve daha çok kullanılması amacıyla etkinlikler düzenleniyor. Ülke genelinde "Kütüphanede Hayat Var" sloganıyla düzenlenecek hafta etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen programda kentteki kütüphanecilik faaliyetleri anlatıldı.
Kütüphanecilik faaliyetlerinin tanıtıldığı programda konuşma yapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özner Bilmiş, “Eğitimin bilimin sanatın kısacası insanlığın temeli kitaplara dayanır. Bu nedenle kitapsız bir dünya asla düşünülmemeli insanlık için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların öğrencilerin tüm insanların hizmetine sunulur. Kütüphaneler eğitim ve kültür kurumu olma niteliği ile yaşamda vazgeçilmez bir rol üstlenmektedirler. Bireylerin araştırma tanıma öğrenme arayışlarında ilk başvurdukları kurum kütüphaneler yaşam boyu öğrenmenin vazgeçilmez unsurlarıdır” şeklinde konuştu.
Bilgi teknolojisi yüzyılında yaşıyoruz ve iletişim araçlarının hiç biri kitabın yerini tutamaz. En gelişmiş ülkelerde kitaba kütüphaneye olan ilginin azalmaması hatta artması bunun bir kanıtıdır. Bu gerçeğin bilincinde iki Türk kütüphaneciler Derneği’nin girişimleri ile 1964 yılından bu yana mart ayının son pazartesi başlayan hafta kütüphane haftası olarak kutlanmaktadır. Hafta boyunca okullarda görsel ve yazılı basında kütüphanenin önemi anlatılır bu konuya halkın dikkati çekilir. Kütüphaneler hakkında bilgi verilir, haftanın amacı öğrencilere okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek kitap sevgisini artırmak öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmasını sağlamaktır” dedi.
Artvin ve ilçelerinde yer alan kütüphaneler hakkında bilgi veren Bilmiş, “AVM kütüphanesinde yaklaşık 5bin adet kitap, PlayStation, satranç takımı ve çocukların gelişimini destekleyici oyunlar bulunmaktadır. Kütüphane her gün 11.00-19.00 saat içerisinde açık olup günlük hafta sonu 200 çocuk hafta içi 100 çocuk tarafından kullanılmaktadır. Açılışından bu yana kadar 7 ayda 4 binin üzerinde çocuk kullanıcıya ev sahipliği yapmıştır 220 çocuk üyesi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kütüphane haftası kapsamı içerisinde tüm ilçelerde düzenlenen etkinlikler hakkında da bilgi veren Özner Bilmiş,“İl merkezinde AVM çocuk kütüphanesinde saat 10'da masal okuma etkinliği ve müzik dinletisi Çarşamba 12.30 ve 13.00 saatler arasında 81 ilde olduğu gibi ilimizde de valilik meydanında kitap okuyoruz kampanyası organize edilmiştir. Perşembe cuma günleri de kütüphanelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir” şeklinde konuştu.
Bilmiş konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: “İlimiz ve ilçelerdeki toplam 9 kütüphanede 147 bin 667 adet kitap kullanıcı hizmetine sunulmuştur. 14 bin 423 kişi üye olmuştur burada nüfusa kıyaslama yaptığımızda 169 bin 543 nüfusa 14 bin 423 kişi kütüphane üye olmuş. Hepinize kitaplı ve kütüphaneci bir yaşam diliyorum”
Program öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından kütüphaneden en çok kitap olarak okuyan öğrenci ve yetişkinlere ödüllerinin verilmesiyle ve kitabın önemine ilişkin tiyatro gösterisinin sergilenmesinin ardından sona erdi.
Programa Artvin Vali Vekili Onur Özaydın, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, Ticaret Müdürü Bilal Taş, İl Kültür Turizm Müdürü Özner Bilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Gençlik Spor Müdürü Mustafa Demirkıran, davetliler ve öğrenciler katıldı.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi