Artvin Devlet Hastanesinde yıllardır kurulması beklenen anjiyografi ünitesi hizmete girdi.
İlk anjiyo vakası Hopa’dan geldi. Kalp krizi geçiren bir vatandaş Artvin’e getirilerek anjiyosu yapıldı.
Anjiyografi ünitesi hastaneye gelen kalp krizi vakası ile kullanılmaya başlandı. Anjiyo işlemi alanında uzman kardiyolog doktorların müdahalesi başarılı sonuçlandı.
Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. S. Salih Mehmetoğlu Konu ile ilgili açıklama yaparak, “Hopa ilçesinden aldığımız 40 yaşındaki kalp krizi vakası ile erkek hastamıza anjiyo işlemi yaptık çok şükür başarıyla sonuçlandı. Şu anda yoğun bakımda takipleri yapılıyor genel durumu da iyi hayatı tehlikeyi atlattı diyebiliriz şu anlık her şey yolunda. Elbette koroner anjiyografi eksikliğini uzun zamandan beri hissediyorduk vatandaşlarımız teşhis ve tedavi için çevre illere gitmek zorunda kalıyordu çok şükür büyük bir sağlık eksiğinden kurtulmuş olduk. Böyle bir sağlık hizmetine kavuştuğumuz için çok memnunuz” şeklinde konuştu.
Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisaslarını tamamlayan uzman kardiyologları ile tecrübeli ve başarılı bir işlem geçirdiklerini söyleyen Op. Dr. S. Salih Mehmetoğlu, “İl sağlık müdürümüz de beraber ilk vakayı izleme şansımız oldu son derece profesyonelce hiç ilk vaka kaygısı olmaksızın sanki yıllardır yapılıyormuş gibi gayet güzel muntazam hastamızın da konfor yerinde olacak bir şekilde işlemimiz yapıldı. kalp krizi ciddi bir sağlık sorunu kalp krizi tanısı konulduğu anda yüzde 40 maalesef ölüm ihtimali olan bir hastalık. Hatta şöyle tarif ederdi hocalarımız fakültede anjiyografi cihazının üzerinde iken kalp krizi geçiren 10 kişiden 4 tanesini de kaybedebiliyoruz. Erken müdahale doğru müdahale ile kurtarabileceğimiz hastalarımız da var anjiyografi ünitesini bu kadar istememizin sebebi kurtarabileceğimiz hastalarımızı kaybetmemek adınaydı.” dedi.
Op. Dr. S. Salih Mehmetoğlu ünitenin kente kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek,
“Bu ünitenin ilimize hastanemize kazanılmasında emeği geçen değerli büyüklerimize, yöneticilerimize teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Çünkü bakanlığımız mevzuatına göre olması gereken kriterleri il nüfus bakımından özellikle Artvin'imiz karşılamıyordu ama başta Cumhurbaşkanımızın iradesiyle sonra da büyüklerimizin yoğun çabaları dâhilinde o kriterler aşıldı ve ilimiz anjiyografi ünitesine kavuştu bugün itibariyle ilk vakamızı yapmış olduk Allah mahcup etmesin bundan sonra. İnşallah öncelikle kimsen ihtiyacı olmasın ama ihtiyacı olan hastalarımıza da elimizden geldiği kadar en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.
HATİCE DİLER

Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Editör: Haber Merkezi