Emel meriç,“Eziyetlerin son bulması için hepimizin bu yolda emek vermesi şart”
Artvin Off-Road Spor Kulübü üyeleri sokak hayvanları için farkındalık çalışması düzenledi.
Artvin Off-Road Spor Kulübü üyeleri inşaat paletlerinden köpek kulübeleri yaparak, Doğayı ve İnsanları Koruma Derneği (HAYDİKO) Derneği’ne bağışladı.
20 Şubat Pazar günü sanayide buluşan ekip inşaat paletlerinden köpek kulübeleri yaptı. Kulüp yaptıkları kulübeleri HAYDİKO Derneği’ne bağışladı.
Kulüp Başkanı Tolga Şatıroğlu; “Son dönemlerde hayvanlara özellikle de sokakta yaşayan hayvanlara yapılan şiddet çok arttı. Nereden baksanız haftada bir kere haberlerde bu tarz olayları görüyoruz ve üzülüyoruz. Biliyoruz ki biz hayvanlara nasıl yaklaşırsak onlar da bize karşı o şekilde geliyor. Sokakta yaşayan bir hayvana şiddet uyguladığında sonuçta o da bir canlı ve kendini korumak istiyor. Bunu biz insanlar da yapıyoruz, ne yazık ki yine hayvanlara şiddeti de biz insanlar gösteriyoruz ve karşılığını yine biz alıyoruz.
Bu olaylar Off-Road kulübü olarak hepimizi çok üzüyor. Bunun karşısında bir şeyler yapmak istedik. Paletlerden kulübeler yapmak geldi aklımıza. Bu hem hayvanların sokakta kalacakları bir yer olması açısından hem de bizim bir nebze de olsa onlar için bir şeyler yapıyor olmamız açısından çok önemli. Bugün kulüp üyelerimizle birlikte burada buluştuk. Kulübelerimizi yapıyoruz. Tamamlandıktan sonra da HAYDİKO Derneği Başkanı Emel Meriç ile iletişime geçtik, kulübelerimizi kendilerine teslim edeceğiz ve sokakta yaşayan canlarımız için belli noktalara kendileri koyacaklar. Ben tüm Off-Road ailesine çok teşekkür ediyorum. Buradan yurttaşlarımıza da seslenmek istiyorum; şiddete meyilli hayvan yoktur, tehlike oluşturacak hayvan yoktur, eğer bir hayvan sizin için tehlike arz ediyorsa bilin ki bunu siz yapmışsınızdır” şeklinde konuştu.
HAYDİKO Başkanı Emel Meriç, Artvin Off-Road Kulübüne desteklerinden dolayı teşekkür ederek; “Özellikle son günlerde artan hayvan katliamlarıyla birlikte hem çok üzüldük hem çok yorulduk. Kurtardığımız canlarımız için yaşam alanımızda kendi çabamızla yeni bölmeler yapmaya çalışıyoruz uzun zamandır. Bölmeyi tamamlamak üzere iken kulübe yapmamız gerekiyordu. Tam da bunun üzerine Artvin Off-Road spor kulübünün verdiği haberle hem rahatladık hem mutlu olduk.
Uzun zamandır çoğu zaman yalnız bunca imkansızlığın içinde mücadele yürütüyoruz. Bu destekler bize motive ettiği gibi bizlere ihtiyacı olan hayvanlarla ilgili farkındalık da yaratmakta.
Bu nedenle Artvin Off-Road spor kulübüne bu anlamlı desteklerinden, çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Birlikte yaşamanın mümkün olduğunu gösteren sorumluluk alan çaba harcayan herkes var olsun. Eziyetlerin son bulması için hepimizin bu yolda emek vermesi şart. Ve daha çok insanın bu meseleye sahip çıkması en büyük temennimiz.” dedi.
Eda Başar Özkan

Yeni Müftü Göreve Başladı Yeni Müftü Göreve Başladı

Editör: Haber Merkezi