Artvin Çoruh Üniversitesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında bilimsel araştırma ve uygulama ile eğitim-öğretim konularında işbirliği protokolü imzalanarak, akademik bilgi birikiminin uygulamaya aktarılmasının sağlanması sayesinde ormancılık ve orman ürünleriyle ilgili ortak faaliyetlerde bulunacaklar.

AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Orman Genel Müdürlüğün adına Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya arasında imzalanan protokol yükümlülükleri gereği, ormanların korunması, geliştirilmesi ve varlığının artırılması, sürdürülebilir orman yönetimi ile orman ürünleri üretiminin yanı sıra toplumun çevre ve doğa konusunda bilinçlendirilmesine yönelik gezi, yarışma vb. etkinliklerinde olduğu birçok yükümlülükleri içeriyor.

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

protokol

İmzalanan protokol ile endemik bitki çeşitliliği bakımından önemli bir yere sahip olan Artvin’de, tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin de artırılması ve geliştirilmesi yönünde yapılacak çalışmalarla bölgeye iş gücü ve ekonomik anlamda önemli bir katma değer sağlaması planlanıyor.

İşbirliği çalışmalarının etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli hazırlıkların tamamlandığın belirten Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Doç. Dr. Mimar Sinan Özkaya her iki kurum içinde hayırlı olması temennisinde bulundular.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü

Editör: Editör Masası