Artvin Murgul Yolu inşaatında Yapımı devam eden yol ve istinat duvarı inşaatında çökme meydana geldi.
Murgul yolunda yapılan yol genişletme ve istinat duvarı çalışmaları insanı korkutacak kadar devasa boyutlarda yapılıyor. Artvin’in Murgul ilçesi Erenköy köyü mevkiinde, şiddetli yağış sonrası yol genişletme çalışması kapsamında yapılan istinat duvarı çöktü. Çöken Devasa l istinat duvarı nedeniyle iş makinesi metrelerce yükseklikten düştü. Olayda can kaybı ve yaralanma olmazken göçüğün meydana geldiği yol bir süre trafiğe kapandı.
Bölge Halkı Tepkili
Bölge halkı meydana gelen çökmeyi bölgede ki doğanın tahribatına bağlıyor. Murgul vadisinin insan eliyle katledildiğini söyleyen Bölge halkı, “Murgul yolunda yapılan yol genişletme ve istinat duvarı çalışmaları insanı korkutacak kadar devasa boyutlarda yapılıyor. Öyle ki yolun genişliği ve duvarlarım yüksekliği, devasa boyutları doğaya verilen zararı gözler önüne seriyor. Bu şekilde katledilen doğanın yarın daha büyük bir felaketleri içinde barındırdığı açıkça görülüyor. İlk işaretini de yapım aşamasında verdi! Neyse ki can ve mal kaybı olmadı. Ama çok büyük bir doğa kaybımızın olduğu maalesef acı bir gerçek.
Murgul vadisi, Kabaca vadisi neredeyse ÇED’siz bir şekilde yapılan projelerle insan eliyle adeta yok edildi. Dere yatağının içine kurulan HES’lerle, aynı şekilde sözüm ona kurulan biyo enerji santrali (bu santral orman katliamı enerji santralidir bence!) hemen üstündeki bu korkunç yol duvar projeleri bu vadiyi yaşam alanı olmaktan çıkardılar.
Bu salt bir iş kazası değil, doğa isyanının ilk işaret fişeklerinden biriydi. Bu kadar büyük, korkunç doğa katliamları ile yapılan proje hangi amaca yöneliktir? Gerçekten Murgul için mi yapılıyor dersiniz? Bu yol siyanürlü maden işletmeciliğine mi çıkar? Yoksa bu işin içinde” şeklinde konuştu.

Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Editör: Haber Merkezi