Artvin’de 200 yıllık gelenek olan Kafkasör Boğa Güreşleri ve Kültür Sanat Festivali’nin şampiyonlar ligi olduğunu söyleyerek 1-4 Temmuz tarihlerinden sonra yapılması planlanan herhangi bir festivale izin verilmeyeceğini aktardı.

Boğacılar Spor Kulübünün Kafkasör Festivalinin ardından yeni bir festival yapmasını doğru bulmadığını vurgulayan Elçin, “Eğer festival yapacaklarsa bizden önce yapsınlar. Bu yıl 42’ncisini düzenleyeceğimiz Kafkasör Boğa Güreşleri ve Kültür Sanat Festivalinden sonra Kafkasör Arenada herhangi bir festivalin yapılmasına belediye meclisinde aldığımız karar doğrultusunda izin vermeyeceğiz.” dedi

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Elçin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “200 yıllık bir kültür var. Diyoruz ki bizim 7 mahallemiz var bu mahallelerde büyükbaş yetiştiren kişiler kafkasöre boğaları getiriyor ve boğalara zarar vermeden güreştiriliyor. En sonunda bir boğa meydanda kalıyor ve diğer boğalar iç güdüsel olarak onu başboğa sayıyorlar. Yalaya çıkınca ininceye kadar başboğa reislik ediyor. Biz bu kültür için boğa güreşleri festivali yapıyoruz. İş öyle bir duruma geldi ki at yarışı müsabakasına döndü. O arkadaşların birisi 2017 yılından beri yapıyor diğeri 200 yıllık geleneği sürdürüyor. 2017 yılından yapılıyor ancak kimin kaç boğası katılıyor söylemiyorlar. 1 boyda 80 boğa geldiyse hepsi güreşiyor. Ama bunlar öyle yapmıyorlar kimin boğasını istiyorlarsa onu güreştiriyorlar. Ayrıca iki güreş bizim kültürümüzde yok. Arkadaşlara yapmasınlar demedim ama bizim festivalden önce yapın dedim. Kafkasör şampiyonlar ligiyse bu festivalden sonra orada festival havasında güreş yapılmasını uygun bulmuyorum.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası