2015 yılında Borçka’da gerçekleşen sel felaketinde zarar gören işletme tekrardan hizmete başladı.

Kameni Tatil Köyü açılışında konuşma yapan Milletvekili Faruk Çelik, doğanın içerisinde güzel bir tesis yapıldığını belirterek “Tabiatın, doğanın ortasında biblo gibi bir yer. Yapılan tesisin rahatsız edici bir tarafı yok. Tamamen yöresel ve coğrafyaya uygun yapılan bir yer. Bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

İşletmenin sahibi Tuncer Merttürk, 2015 yılında gerçekleşen sel nedeni ile hasar gördüğünü belirterek 2023 yılında tekrardan Tatil Köyünü canlandırdıklarını söyledi. İki vadinin içerisinde bulunan Kameni Tatil Köyü Butik Otel’in 25-30 kişilik kapasitesinin olduğunu belirtti. Merttürk,  projenin 2019 yılında başladığını vurgulayarak “ Ara vermiştik kendimizi toparladık geri döndük sektöre. İki vadinin içerisinde alabalık çiftliği yaptık. 2015 seli ile baya bir sarsıldık şimdi toparlanıp ilmik ilmik aile bireylerim ve akrabalarım ile yeniden canlandırdık. Şuanda bir tane butik otelimiz, restoranımız ve kamelyalarımız mevcut. Devam eden projelerde bungalovlarımız olacak. Kapasite olarak 25-30 kişi ile sınırlı tutacağız alan ona müsaade ediyor. Doğanın içinde sırıtmayacak büyüklüklerde bu tesisi hayata geçirmektir hedefimiz” diye konuştu.

borçka tatil köyü ey01 (2)

Kurdele kesiminin ardından Kameni Tatil Köyü gezilerek doğanın içerisindeki kuş sesleri eşliğinde vakit geçirildi. 

Açılış programına; Ak Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve Borçka halkı katılım gösterdi.

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN