Borçka’da “Bizim Kasap” dükkanını işleten aynı zamanda besicilik yapan Mehmet Kanbur, köylerde eskisi gibi besicilik yapan vatandaşların olmadığını belirtti.

Ot fiyatlarının 6 bin lira olması nedeni ile besicilik yapan vatandaşların sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Kanbur, vatandaşların ot alamadığı için ineklerini sattıklarını dile getirdi.

İlçe Tarım Müdürlüğüne ot nakliye konusunda bölge olarak başvuru yaptıklarını söyleyerek” Ot konusunda devlet otun fiyatına değil de nakliye olarak bize nasıl yardımcı olabilirler diye başvuruda bulunduk. Bir sene önce de yapmıştık hatta o zaman ki kaymakam bey yardımcı olmuştu. Hakikaten ot alamayıp da ineğini satan vatandaşlar vardı o yıl. Kardeşim muhtar, o zamanlar köy geneline bu konuda başvuru yapılmıştı ve o sene nakliyeyi karşıladılar otu uygun getirdik, verdik. Bu sene 6 bin lira iki ay sonra 6 bin liraya ot alınamaz. Onun için yine başvuruda bulunduk inşallah olur. Gerçekten adamların bir ineği var ot alamadıkları için satıyorlar, o insanlara yardımcı olmak için böyle bir şey başlattık” dedi.

Başkan Erdem'e ziyaret Başkan Erdem'e ziyaret

Erzurum ve Ardahan’dan gelen ot arabalarının 10 bin liralık mazot yaktığını söyleyen Kanbur “Şuan ki durum besicilik yapanlar açısından sıkıntı, şimdi ot fiyatı 6 bin lira olduğu zaman nakliyeci diyor ki mazottan kaynaklanıyor bu artış. Bir kamyon Erzurum veya Ardahan’dan buraya geldiği zaman 10 bin lira mazot yakıyor onu da haliyle yansıtıyor. Oda haklı bende haklıyım haksızı bulamıyoruz” dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası