Artvin’in önemli kültür sanat festivalleri olan boğa güreşlerinde sunuculuk yapan Şakir Kara, Artvin Gazeteleri Muhabirine tek hedefinin Artvin’i tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.

Artvin’de her yıl düzenlenen boğa güreşlerinin yanı sıra Rize, Muğla ve Bursa gibi çeşitli illerde festival sunuculuğu yapan Şakir Kara, Artvin’in tanıtılması için elinden geleni yapmaya özen gösterdiğini kaydetti.

Kentte bu yıl 42’ncisi düzenlenen Kafkasör Boğa Güreşleri Kültür ve Sanat Festivali’nde gün boyunca festivalin boğa güreşlerini sunan Kara, 27 yıldır mikrofon başında olduğunu aktardı.

kara şakirr (1)

Mikrofonu her eline aldığında hangi kentte olursa olsun Artvin’i anlattığını dile getiren Kara, kenti tanımak için tüm fırsatları değerlendirdiğini belirtti.

Artvin’in kalkınması için çaba harcadığını ve bu yolda samimi olduğu için başarılı olduğuna değinen Kara, “Bu başarımızı ne iş yaparsak yapalım gönülden yapmaya bağlı bir şey. Biz Kafkasör’ü Artvin’in insanının farklı sevdiğimiz, bir beklenti içerisinde olmadığımız; bugünleri değil yarınları düşünüp Artvin’in yarın turizm kenti, eğitim kenti olması için verdiğimiz mücadele bizi başarılı kılmıştır. Artvin halkına teşekkür ederim. Ben ağzımla kuş tutsam bile halk beni kucağına yani bağrına basmadıktan sonra bizim başarımızın bir anlamı yoktur. Halk beni kabul etti. Ondan sonra sayın başkanımız takdir etti ,Sayın boğacılar başkanımız Erkan Keskin yönetimi takdir etti. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Festivallerde eksikliklerin mutlaka olacağını dile getiren Kara, kentin tüm sakinlerinin Kafkasör’ü geliştirmek ve güzelleştirmek için adım atması gerektiğine değinerek, “Yaptığınız bu etkinliklerde ağzınızda kuş tutsanız da mutlaka bir eksik nokta yakalanır, bulunur orası konuşulur. Sonuçta Kafkasör Artvin halkının değildi, burası şahsa ait bir yerde Gökçen ailesine aitti. Son zamanlarda Demirhan Elçin’in müthiş çabaları sonucunda burası Artvin halkına kazandırıldı. Ben her zaman her yerde söylediğim şudur; Adı Artvin soyadı Kafkasör.

Kimse kızmasın ama bu tip şeyleri toplumun birçok kesimiyle beraber projelendirmek lazım. Ben bir gün öyle bir yetki içerisinde olacak olsam 7 yaşında çocuğu da komisyona alırım, 70 yaşında 80 yaşında amcamı da alırım. O komisyona çevre şehircilikten de alırım belediyenin değerli yetkililerle beraber boğacıların sadece Artvin boğacıları değil diğer ilçelerdeki ve diğer illerindeki boğa dernek başkanlarını da alarak ve çok iyi turizm ve işletmeciliği bilen birisini de alırım ve bu komisyon ile düzenlerim festivali.” diye konuştu.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Sunumlarında tarafsız olmaya özen gösterdiğini söyleyen Kara, festivali izlemeye gelenlerin siyasi görüşünü önemsemediğini vurgulayarak, “Çıktığım platformlarda hiçbir siyasi ayrımı gözetmeksizin herkese eşit durmaya çalışarak 5 tane oy alan partinin de 500 bin oy alan partinin de bir değer olduğunu düşünerek aynı ölçüde onlara eşit davranıyorum. Eğer başarılı nitelendiriliyorsam bu da önemli bir sebeptir” ifadelerini kullandı.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası