Artvin’de etkili olan kar yağışın ardından Borçka Karagöl beyaza büründü
Her mevsimi ayrı güzel Olan Borçka Karagöl Bu defa beyaz örtüsüyle kendine hayran bıraktı.
Bembeyaz bir güne gözünü açan Artvinliler eşsiz görüntülerle karşılaştı.
Artvin’de günlerdir etkili olan soğuk, sis ve yağışlı havanın ardından özellikle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Borçka ilçesinin de yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından Borçka Karagöl Tabiat Parkına da kar yağdı.
Artvin'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı Kar manzarası adeta kartpostallık görüntülere sahne oldu. Karla kaplanan Borçka Karagöl izlenmeye değer manzaralar oluşturdu.
Borçka Karagöl
Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları’nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları’nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 27 km dir.Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır. Biri büyük diğeri küçük iki gölden oluşan Karagölün alanı yaklaşık 50 000 m² olup en derin yeri 25 m yi bulmaktadır. Gölün suyu tatlı olup, bir gidegenle dış drenaja bağlanmaktadır. Karagöl ve çevresi sahip olduğu jeolojik, jeomorfolojik, flora, fauna zenginliği ve peyzaj özellikleri nedeniyle 14.08.2002 tarihinde Tabiat Parkı (368 ha) ilan edilmiştir. Saha başta eko-turizm olmak üzere çeşitli turizm etkinlikleri için önemli bir potansiyele sahiptir.
Gürkan Kavasoğlu

Öğrenciler Doyasıya Eğlendi Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Editör: Haber Merkezi