İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kuş bakışı görüntüsü kalbi andıran Karagöl, şehirden uzak doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen turistlerin ilgisini çekiyor.

Zengin flora ve faunasıyla her mevsim farklı güzellikleri bünyesinde barındıran doğası, kamp alanları, trekking ve foto safari parkurlarıyla şehrin stres ve gürültüsünden uzak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercihleri arasında bulunan göl, sonbaharda da misafirlerini ağırlıyor.

Ardahan Üniversitesinden Şavşat Karagöl’e geziye gelen akademisyen ve öğrenciler, doğaya hayran kaldı.

Ardahan Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Görevlisi Sinan İrtegül, Şavşat’ın Kanada ve İsveç’e benzediğini söyledi.karagöl ka7

Şavşat’ın doğa harikası bir yer olduğuna değinen İrtegül, “Türkiye’de 75 ili karış karış gezdim Ardahan-Şavşat arasındaki yol görüp görebileceğim en güzel yollardan biri. Dünya üzerinde de 8 ülkeyi gezdim. Kanada, İsveç ve benzeri ülkelerde görebileceğiniz doğa harikasının kopyasını burada görebiliyoruz. Bu doğa harikası yeri özellikle de sonbaharın şu mevsiminde Picasso’nun elinden çıkma kusursuz bir tuval gibi olan Şavşat’ı görmeye herkesi davet ediyorum.” dedi.

Hakkari Yüksekova’dan gelen Hasan Musaoğlu, ilk defa geldiği Şavşat’ın doğasına hayran kaldığını ifade ederek, yeniden gelip görmek isteyeceği yerler arasında Karagöl’ün olduğunu söyledi.

Şavşat Belediye Başkan Adayı Netleşti Şavşat Belediye Başkan Adayı Netleşti

Beyzanur Kavun da doğayla iç içe olmanın sakinlik ve huzur verdiğini kaydederek, “Kahramanmaraşlıyım memleketimde de yeşil alanlar çok ama Artvin’in her köşesinde farklı bir huzur var. Karagöl’e ilk defa geliyorum. Burada ruhum ve bedenim dinlendi. Doğanın sakinleştirici özelliğini iliklerime kadar hissettim. Yeniden gelmek istediğim bir yer burası.” diye konuştu.

Van’dan gelen Selahattin İsaoğlu, da Şavşat Karagöl’ün güzelliğinden bahsederek, sonbaharı yaşamak isteyenleri bölgeye davet etti.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

kkaragöl ka7 (1)

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN