Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı


Artvin Atabarı Kayak Merkezi kış turizmi alanında da bölgenin cazibe noktalarından biri.
Eşsiz doğası, iki tane biri telesiyej, biri teleferik ve bin 500 metrelik kayak pisti bulunan Atabarı Kayak Merkezi, her geçen yıl Artvin’e kış turizminde katkısını artırarak hizmet vermeye devam ediyor.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor hizmetleri müdürü Latif Yılmaztürk, Atabarı Kayak Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu.
Latif Yılmaztürk, “2014’den bugüne yaklaşık 7-8 yıl geçti kayak merkezinin Artvin'e turizm anlamında ve sosyal faaliyet anlamında birçok katkısı var. Kayak merkezi olmayan çevre illerden Rize'den Trabzon'dan kafileler halinde insanlar geliyor ve kaynağını yapıyorlar. Erzurum'a gitmek biliyorsunuz daha uzak olabilir bazı kesim için burası daha uygun oluyor o bölgelere göre.
Kayak merkezimizde iki tane biri telesiyej, biri teleferik olmak üzere iki tane Pistimiz bulunmakta. Pistimizin toplam uzunluğu 1500 metre yani1,5 kilometre, zirveden en alt kısmı olan kadar 1,5 kilometre mesafe oluyor. Restoran ve kayak kiralama yerlerimiz var bizim kendi personellerimizin kaldığı yerler var bunların kayak kiralama yerleri ve Restoran il müdürlüğümüz tarafından bakanlığımızın izniyle kiralanmıştır, özel sektör tarafından işletilmekte. Diğer telesiyej ve Teleferikten alınan ücretler il müdürlüğümüz tarafından takip edilmektedir.
2018 yılı içerisinde kayak merkezimize yaklaşık 14 bin 500 kişi giriş yapmış bunların tabii ki hepsi kayak için gelmiyor bazıları kayak yapmayı bilmediği için gezmek amacıyla, fotoğraf çekilmek amacı da geliyor. Âmâ bunların yaklaşık 2500 kişiye yakını bizden bilet satın almış yani bu ne demek 14.000 kişinin 2.500’ü burada kayak yapmış. Bizim Tabii çocuklara yönelik de kayak merkezimizde faaliyetlerimiz var biliyorsunuz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim ve müftülüğümüzün yaptığı organizasyonlarla ortak bir şekilde organize ettikleri çocukları bize getiriyorlar biz onların buralarda ücretsiz faydalanmalarını sağlıyoruz” dedi.
15 tatil olduğu zaman Hafta içi de hizmet verdiklerini belirten Yılmaztürk, “Bu yıl karda çok iyi yağdı. Tesisimiz açık faaliyet vermekte biz 7 yıldır şöyle bir uygulama yapmaktayız hafta sonları hizmet veriyoruz ama 15 tatil olduğu zaman Hafta içi de hizmet verebiliyoruz. Hafta içi 15 gün boyunca her gün açık olacak kayak merkezi sabah 9'dan akşam 4'e kadar insanlar kayak yapabilecekler. Biz buraya Birlikte yarışları alamıyoruz sportif anlamda söyleyecek olursak çünkü fikrimiz daha uygun değil Erzurum ve diğer kayak Merkezlerindeki büyük ve gelişmiş olduğu için biz burada ufak çaplı yarışmaları yapmaya çalışıyoruz. Pandemi den önce geleneksel kızak yarışlarını Biz Artvin'de yaptık bu gibi yarışmaları almaya çalışıyoruz.
Bir tane kayak hocamız var Gençlik Spor İl Müdürlüğünde kadrolu elemanımız o kayak ocağımızda kendi imkanları çerçevesinde çünkü 50 kişiye bir an da kayak öğretmiyorsun, 10'ar kişilik gruplarla öğrenebilirsiniz hocamız var. Çocuklarımızı bu yıla kadar araçlarının tutarak gönderiyordu Kayak Merkezini ve çocuklara kayak sporunu öğretmeye ve sevdirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Hatice Diler

Editör: Haber Merkezi