Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşadığını vurgulayan Kaymakam Sivaslıoğlu, “Şanlı bir tarihe ve yüksek bir medeniyet birikimine sahip yüce milletimizin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Kaymakam Kübra Sivaslıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı “Kurtuluş ve İstiklal” ateşi ile başlayan Milli Mücadelemiz, Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve Devleti’nin varlığı bütün dünyaya ilan edilerek ebedileşmiştir.

Şavşat, sonbahar renkleriyle doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü Şavşat, sonbahar renkleriyle doğal fotoğraf stüdyosuna dönüştü

Irk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet idaresi, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü ve modern bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir. Her alanda sahip olduğumuz kazanımları daha ileriye götürmek, ülkemizi dünyanın en güçlü ve müreffeh ülkesi konumuna getirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim.“ dediği Cumhuriyet ve onun temel prensipleri etrafında toplanarak, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve çalışma ile mümkün olacaktır.

Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin açık bir ifadesidir.

Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedefler etrafında kenetlenerek bugüne dek varlığını sürdürmüş ve bundan sonrada sürdürecektir. Milletimiz yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bizler de atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için el ele, gönül gönüle geleceğe güvenle yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler dileyerek, tüm halkımızın 100. yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyet Bayramı’nı en içten saygı ve sevgilerimle kutluyorum.”

Şavşat Kaymakamlığı

Editör: Editör Masası