Hopa ve Borçka ilçeleri sınırında bulunan Çifteköprü, Cankurtaran mevkiinde yapılması planlanan mesire alanı projesi için Borçka Orman İşletme Müdürlüğünce yürütülen ihale süreci sonuçlandı.

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Borçka Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen ihale sonucu ile ilgili Çifteköprü Köyü halkı protesto yaptı. Köy halkından Dursun Ali Koyuncu, köylerinin turizm çöplüğüne dönmesini istemediklerini belirtti. Köylerinde daha önce yapılması planlanan üç taş ocağı projesine karşı mücadele verdiklerini ve projenin iptal edilmesini sağladıklarını aktardı.

Dursun Ali Koyuncu, Çifteköprü mevkiinde yapılacak projelerde köy halkına danışılması gerektiğini vurgulayarak söz ve yetki kararının köyde yaşayan vatandaşlara ait olduğunu söyledi.

Gerçekleşen ihale ile ilgili açıklamada bulunan Koyuncu,

”Bugün köyümüzdeki Cankurtaran mevkiinde yapılması planlanan konaklamalı mesire alanı projesi için açılan ihaleye katıldık. Biz köyümüzün turizm çöplüğüne dönmesine istemediğimiz için bu ihaleyi takip ettik. Biliyorsunuz bizim o bölgemizde yıllar önce üç adet taş ocağı projesi vardı biz o taş ocağı projesini durdurduk ve köylü yıllarca mücadele verdi. Defalarca taş ocağı projesi ile karşımıza çıktılar şimdi de mesire alanı projesi ile karşımıza çıktılar. Biz burayı koruyan köylüler olmamıza rağmen bizim fikrimize asla danışılmadı. Muhtarımızın bilgisine hiç danışılmadı, kooperatifimize sorulmadı ve köylülerle hiçbir şekilde irtibat kurulmadı.

Orman İşletme Müdürlüğü paran varsa gel bu ihaleyi al edası ile böyle bir ihale yaptı. Biz köyümüzü asla turizm çöplüğü haline getirmeyeceğiz. Köyümüzde yapılacak herhangi bir projede muhatap o köyün tümüdür bir köylü veya parası olan herhangi bir kişi değildir. Muhatap köylünün toplamıdır, bu ihalenin sonucuna göre ihaleyi başka bir firma aldı. Biz ihalenin sonucunu ne olursa olsun bu köyde her zaman yaşayan insanlar olarak köyün tek sahibi oranın köylüleridir, söz ve yetki kararı da o köyün köylüsüne aittir. Biz şimdi köylümüz ile toplantı yapacağız. Biz köyümüzün deresine, taşına, toprağına sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası