Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Macahel Vadisi bitki çeşitliliği bakımından Türkiye’nin en zengin bölgeleri arasında yer alıyor.

Macahel Camili Köyü Muhtarı Altan Gülbin, Macahel bölgesinde yoga turizmin yapıldığını söyleyerek yerli ve yabancı turistlerin dinlenmek için Macahel bölgesini tercih ettiklerini aktardı.

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

yoga 1

Altan Gülbin, yoga turizmin başlaması ile ekonomik anlamda gelişmeler yaşandığını söyleyerek” Biyo ve bitki çeşitliliği bakımından Türkiye’nin en zengin bölgesi hatta dünyanın en zengin bölgeleri arasında yer almakta. Burada hem yerelde hem yaylalarda eko-turizm yapılmakta. İnsanlar doğayı, şelaleyi, yaylaları, krater gölleri, buzul gölleri ziyaret ediyor. Dolayısı ile burada renk tonları inanılmaz güzel. Gürültü yok insanların dinlenebileceği  bir yer. Hatta Türkiye’de yoga turizmi Macahel’de başladı çok önemsiyoruz bu konuyu. İnsanlar dinlenmek ve yoga yapmak için Macahel’e geliyorlar bu da pansiyonculuk ve otelcilik yapanlara ekonomik anlamda kazanç sağlamış oluyor.” ifadelerini kullandı.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası