Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi


“Mahallede yolumuz, köprümüz hiçbir şeyimiz yok”
Yolu ve köprüsü olmayan Esentepe Mahallesi yetkililerden köprü bekliyor
Borçka’ya 4 kilometre uzaklıktaki Esentepe mahallesinde yaşayan vatandaşlar mahalleye giriş çıkış için yetkililerden köprü talep ediyor. Kendi imkânlarıyla yaptıkları köprüden sadece yaz mevsiminde geçebildiklerini onun da yükselen suya kapılıp yıkıldığını aktaran mahalle sakini Mehmet Özdemir, “Mahalleye İbrikli tarafından gelen uzun bir yol var onu kullanmak zorunda kalıyoruz. Fakat yağışlardan dolayı aşırı çamur oluyor ve şuan o yolu da kullanmakta güçlük çekiyoruz. Arazi araçlarıyla dahi geçemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yılardır bu sorunla baş başa kaldıklarını aktaran Mehmet Özdemir, “her siyasetçi seçim döneminde gelip söz veriyor köprü yapacağız diye ama şimdiye kadar hiçbir sonuç alamadık. Burada siyaset olduğunu düşünüyorum. Tarla olan bölgelere köprüler yollar yapıldı herhangi bir hane, ev yok sadece tarla var. Biz mahallede 6 hane yaşamaktayız yolumuz köprümüz hiçbir şeyimiz yok. Kışları köyde yaşayamıyoruz. Diğer aileler kışın Borçka’ya geçiyor. Şuan benim ailem, annem babam kaldı onlar dayanabildikleri kadar iki ay daha kalabilirler sonra onlar da Borçka’ya geçmek zorundalar. Yazın gelen misafirlerimiz mahalleye yürüyerek geliyorlardı. Araç uzak bir yerde bırakmak zorunda kalıyordu sonrasında yürüyorduk. Normal araçlar o yoldan gidip gelemiyor” diye konuştu.
Çare bulmak için yetkili yerlere dilekçe de yazdığını vurgulayan Özçelik, “muhtar defalarca özel idareye gittiğini söyledi. Onlar da makine olmadığını daha sonra yapılacağını söyleyip oyalıyorlar. İki kere CİMER’e dilekçe yazdım makine gönderdiler mazotu olmadığı için makine bir gün boş yattı, ikinci gün arıza yaptı diye beklettiler üçüncü gün de geçti gitti” şeklinde konuştu.
Yol veya köprü olmadığı için arazi aracı ile dahi zorlandıklarını belirten Mehmet Özçelik, bahçelerinden topladıkları mahsulleri yağışlı havalarda sırtlarında taşıdıklarını dile getirerek, “Mahsullerimizi güneşli havada araçlarla taşıyabiliyoruz fakat yağmurlu havalarda sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Komşumuz var onun durumu daha kötü. El arabasıyla ürünleri teleferiğe taşıyor. Teleferikle karşıya geçiriyor oradan başka bir yolla götürüyor. Bu şartlarda yıllardır yaşıyoruz. Yine yaşarız fakat benim annem babam o köyde kalıyor yaşlı insanlar hasta olsalar ambulansın girebileceği yol yok yangın olsa itfaiye giremez. Hangi çağda yaşıyoruz. Fazlasını da istemiyoruz ambulansın itfaiyenin geçebileceği köprü yapsınlar bize yeterli.” dedi.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi