Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Yerli ve Milli Kaynaklar İle Üretilen Teknolojik Eserlerin Maketleri Sergilendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102’nci yılında, Türkiye’de üretilen yerli ve milli teknolojik eserlerin maketlerinin yer aldığı sergi açıldı.
Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Artvin Gençlik Merkezi fuaye alanında düzenlenen sergide;yerli mühendisler ve bilim insanları tarafından üretilen teknolojik eserler çocuklarla buluşturuldu.
Sergide Savunma Sanayisinde yer alan ürünlerin yanı sıra, Türk Polis Teşkilatında kullanılan Bomba İmha Robotu, Jandarma teşkilatında arama ve gözetleme faaliyetlerinde kullanın termal dürbün, dedektör, teleskop gibi birçok ürün yer aldı.
Çocuklara ilham kaynağı olması amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirtenMilli Eğitim İl Müdürü Fahri Acar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102’nci yılında milli egemenlik temasıyla, yerli malı temasıyla ülkemizde tamamen yerli mühendislerimiz ve bilim insanlarımız tarafından kurgulanan ve üretilen teknolojik eserleri çocuklarımızla buluşturup onlara tarihsel misyonumuz içinde bunları başardığımız ve daha iyilerini de başarabileceğimizin ümidini vermek, onlara ilham kaynağı olması amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Büyüklerin neleri başarabildiğini kendilerinin de bunları başarabilme güvenini vermek amacıyla böyle bir etkinlik yaptık.Ülkemizin çeşitli firmaları tarafından üretilen teknolojik eserlerin maketlerini bugün burada onlarla buluşturduk.Daha çok savunma sanayisine yönelik eserler yani maketine ulaşabildiğimiz tüm eserleri buraya taşımaya çalıştık. Maketi olmasa da çok önemli gördüğümüz buluşların görselleriyle, fotoğraflarıyla burada onlara tanıtımını yapıyoruz. 42 eser burada sergileniyor.” şeklinde konuştu.
Tamamen yerli ve milli kaynaklar ile üretilen teknolojik eserlerin maketlerin sergilendiği alanın açılışını yapan Vali Doruk, burada incelemelerde bulunarak, stantlarda görevli öğrencilerden teknolojik ürünler hakkında bilgi aldı.
Açılışa Vali Yılmaz Doruk’un yanı sıra AK Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilere katıldı.
Hatice Diler

Editör: Haber Merkezi