Artvin Çoruh Üniversitesi(AÇÜ) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ortaklığında Borçka karayolunun 13. Kilometresinde bulunan Marina Su Sporları Merkezinde kano, zıpline ve Çoruh Nehrinde tekne turu etkinlikleri yapıldı.

AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran’ın gençlere eşlik ettiği etkinlikte, öğrenciler doyasıya eğlendi.

Günün anlam ve önemine uygun etkinlikler yaptıklarını söyleyen Rektör Bilgin, “Gençlik ve spor bayramı vesilesiyle gençler ile birlikteyiz. Biz marinayı bir spor merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. İnşallah burada önümüzdeki süreçte şampiyonlar da çıkaracağız. Niyetimiz burada özellikle su sporları alanında merkez olmak ve ulusal yarışmalar düzenlemek.” dedi.

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

Gençlik Şöleni (1)

Bilgin ayrıca üniversitenin başlayacak olan final sınavları haftası nedeniyle öğrencilere başarılar diledi.

Barajlar kenti Artvin’de su sporlarını geliştirmek için imkan ve olanakların geliştiğini kaydeden Mustafa Demirkıran da, “Artvin’de tüm ilçelerimizde havuzlar, spor tesisleri kurduk. Barajlardan dolayı da su sporları imkanlarımız oluştu. Artvin’de su sporlarının geliştirilmesi ve olimpik sporcu yetiştirilmesi zorunlu hale geldi. Üniversite bünyesinde BESYO, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Valilik işbirliği ile marina işletmecisi Mahir Beyin katkılarıyla burada su sporları merkezi oluşturduk.

Gençlik Şöleni (5)

Sporcularımız kano eğitimi alıyor. Rekreasyon amacıyla da ilimize iki tane dragon bot kazandırdık bu da buradaki insanların su sporları ile tanışmasını sağlayacak hem insanlar eğlenecek hem de kentin spor turizmi anlamında gelişmesine katkı sağlayacak. Amacımız kentimizin su sporları dalında ülkemizde ve uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu. 

Emine OCAKÇI

Gençlik Şöleni (3)

Editör: Editör Masası