Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın; özgürlüğün, barışın, milli duruşun ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın bağımsız devlet olan KKTC’nin ulusal egemenliğe ilk adımı olduğunu söyleyen Bayraktutan “Kıbrıs Barış Harekatı, Bülent Ecevit’in, Rauf Denktaş’ın, barış için gözünü kırpmadan şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimizin, yine aynı şekilde yavru vatan için canını ortaya koyan gazilerimizin dünyaya meydan okuyuşunun simgesidir. Kıbrıs Barış Harekatı, Ada’ya barışı getirdiği gibi Ada’da bağımsız bir devlet olan KKTC’nin ulusal egemenliğinin ilk adımı olmuştur. Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte acı günler geride kalmış, Türkiye tüm dünyaya ulusal çıkarları söz konusu olduğunda neler yapabileceğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

“Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi” “Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi”

KKTC’nin kurulmasına vesile olan ve yaşamını yitiren tüm şehitleri saygı ve minnetle andığını dile getiren Bayraktutan “ Bu yolu açan Bülent Ecevit'i, Rauf Denktaş’ı, bu uğurda yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası