Akaryakıt fiyatına gelen zamlar nedeni ile zorluk yaşamaya başlayan dolmuş şoförleri fiyat artışlarının yaşanması ile yolcu kapasitesinde azlık oluştuğunu belirtti.

Akaryakıt fiyatlarının artması ile Murgul- Artvin arası 70 TL’den 100 TL’ye çıkacağı bildirildi. Vatandaşların yeni fiyatları duyunca yolculuk yapmadıklarını söyleyen Şeyhoğlu, şoförlerin yaptığı araç masrafları ile uygulanan zammın açığı kapatmadığını aktardı.

Şeyhoğlu konuşmasının devamında “Zam geldiği zaman bizde vatandaşa uyguluyoruz, fiyatları artırıyoruz. Gelen zam şoförden ziyade vatandaşa gidiyor ama bizim işlerde duruyor. Biz zam uyguladığımız zaman insanlar da biraz kendini çekiyor, yolculuk yapmıyorlar. Vatandaşa fiyatı söylediğimiz zaman geri adım atıyor, mecbur kalmadıktan sonra yolculuk da yapmıyor insanlar. Biz yeni fiyat istedik pazartesi veya salı günü uygulamaya başlarız galiba. Mazota zam geldiği zaman bu iş sadece mazot ile de bitmiyor arabanın her şeyine zam geliyor. Açığı kapatmaya çalışıyoruz ama kapanmıyor. Yavaş yavaş minibüsçülüğün işini bitiriyorlar o vaziyete geliyoruz” dedi.

Cengiz İnşaat, Sargınlar ve Fuat Toplu yapı firmalarına servis yaparak ayakta durduklarını belirten Şeyhoğlu, KDV’lerin düşürülmesi gerektiğini belirterek sitemde bulundu. Şoförlerin zor durumda kaldığını dile getirerek “Biz zaten dolmuştan ziyade servis işi de yapıyoruz. Murgul’da tek minibüsçüler kooperatifi olduğu için Cengiz İnşaat, Sargınlar, Fuat Toplu Yapı bunlara servis yapıyoruz. Bunlar bizi burada ayakta tutuyor. Yalnızca yolcu taşıyacak olsak bu iş inanın ki emekliden başka kimseye yaptıramayız. Sigorta 4-5 bin TL bunun lastiği, mazotu ve yolcu desen oda yok o yüzden durum böyle.  Bu durum böyle ilerlerse ya işi bırakacağız başka bir şey yok. Vatandaş arabaya binmedikten sonra biz kimi taşıyacağız? Benim şoförüm yine parasız kalıyor. Biran önce bu KDV’yi düşürmeleri lazım mazottan yoksa yani yapacak durumda kalmıyoruz. Bırakacağız bu işleri başka bir şey kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Damar yolunda kaza riski! Damar yolunda kaza riski!

Editör: Editör Masası