Okul Sporları Bocce Turnuvası İl Birinciliği Yarışmaları Yapıldı.
Okul sporları kapsamında farklı kategoride yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda Artvin merkez, Yusufeli, Arhavi den ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrenciler yer aldı. Kategorilerinde birinci olan okullar Artvin'i temsilen bölge yarışmalarına katılacak. İl birinciliği Bocce oyunlarında Küçük kızlar da Fatih Sultan Mehmet, Küçük erkekler da Atatürk Ortaokulu, Yıldız erkeklerde Atatürk Ortaokulu, Gençler A erkeklerde İbn-i Sina okulları birinci oldu.
Antrenör ve Hakem Süleyman Öngüner, Boccenin eski misket oyununa benzediğini belirterek,
"Bocce kendi içinde detaylı bir spor. Gençlerimiz Bocceyi seviyor. Eskiden misket oyunu oynardık. Şuan misket büyümüş ve bizler misket yerine Bocce oynuyoruz. Çağımızda teknoloji ile birlikte çoğu çocuklar evlerden dışarı çıkmıyor, zamanlarını bilgisayar başında asosyal bir şekilde geçiriyor. Bocce ile çocuklarımız misket oynar gibi oyun oynuyorlar. Bir taraftan da sosyalleşmiş oluyorlar" dedi.
Yarışmaya katılan çocuklar ise Bocce oyununu çok sevdiklerini ve oynarken de eğlendiklerini belirterek "Misket oynuyormuş gibi Bocce oynuyoruz. Hem eğleniyoruz hem de yarışıp birinci olmak için mücadele ediyoruz" diye konuştular.
HATİCE DİLER

Artvin'de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı Artvin'de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı

Editör: Haber Merkezi