İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Memiş Türk, Borçka ilçesinin Murgul’a göre avantajlı olduğunu belirtti. Murgul’da antrenör bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Türk, fazla kurs açamadıklarını aktardı.

Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday  Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday 

Murgul’da yaz spor okulları kapsamında güreş ve voleybol branşlarında kursların açıldığını söyledi. Türk, yüzme havuzunu kullanmak isteyen öğrencileri haftanın belirli saatlerinde Borçka’ya getirdiklerini belirterek,

“Borçka’da imkanlarımız fazla. Çünkü antrenör bulma işinde sıkıntı yaşamıyoruz ama Murgul’da bu tür sıkıntılar fazla. Okullar kapandığından dolayı okuldaki beden eğitimi öğretmenlerini de kullanamıyoruz ondan dolayı Murgul’da sadece güreş ve voleybol olmak üzere iki branşta kurslarımız devam ediyor. Murgul’daki öğrencilerimiz havuzu kullanmak açısından haftanın belirli günlerinde Borçka’da kullandırıyoruz. Talepler doğrultusunda hafta da iki üç saat Murgul’daki öğrencilerimize ayırdık. Ama dediğim gibi Borçka’daki gibi daha fazla antrenör olmadığı için fazla kurs açamadık.” dedi.

Murgul’da yapılacak olan yüzme havuzu için çalışmaların başlandığını söyleyen Türk,

“Yüzme havuzu yapılmadı ama inşallah bu sene projeye alınır diye düşünüyorum. Yüzme havuzu olmayan iki ilçe mevcut bunlardan biri Murgul, yüzde doksan dokuz iki ilçeye de yapılacak. Hatta yer tespiti için ufaktan bir değerlendirme yapıldı” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Merkezinde verilen kursların amacından bahseden Memiş Türk, gençleri telefon ve televizyondan uzak tutarak spora yönlendirmek olduğunu aktardı. Spor yaparak öğrencilerin dinç kalmalarını hedeflediklerini belirten Türk,

“Bizim gayemiz, maksadımız gençlerimizi özellikle yavrularımızı internet, televizyondan kurtarıp spora yönlendirmek. Çocuklar enerjisini stresini atabiliyor. Maksadımız öğrencileri bu alana çekerek kötü alışkanlıklardan kurtarıp spor yaparak sağlam bir vücuda sahip olmaları konusunda gayret sarf etmektir. Biz önceden top bulamazdık şimdi her şey mevcut yeter ki öğrenci gelsin. Biz diğer kurumlar gibi sabah sekiz akşam beş değil bizim kurumumuz gece saat bire kadar açık.”

diye konuştu.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası