Murgul’da 12’incisi düzenlenen Murgul Damar Kültür, Sanat ve Boğa Güreşi festivali Murgul Belediye arkası otopark alanında; Moli Grubu, Tanju Topal ve Bora- Burakcan Cineviz’in müzik ziyafeti ile başladı.

damar konserr (4)

Murgul halkı yoğun katılım gösterdiği festivalde müzikler eşliğinde eğlenerek anın tadını çıkardılar. Şarkıcıların söylediği hüzünlü şarkılarla duygu dolu anlar yaşatılırken hareketli yöresel şarkılar ve horon eşliğinde Murgul halkı unutulmaz bir gece yaşadı.

damar konserr (3)

Festivalde sunuculuk yapan Şakir KaraArtvin dendiği zaman akla ilk gelen şey boğa güreşleridir ama Artvin’imizin o güzide ilçeleri arasında en güzel boğaların yetiştiği yerde Murgul’dur. Amaç 200 yıllık geleneğimizi yaşatmak bizden sonraki nesillere aktarabilmektir. Murgul Boğa Güreşlerinde yakaladığı başarıyı aynı şekilde de sanatta ve müzikte de yakalamıştır. Bakır denilince akla gelen Murgul, boğa güreşleri denilince de akla gelen Murgul, sanat denilince de akla gelen Murgul’dur” dedi.

damar konserr (2)

Konser ile başlayan festival 22-23 Temmuz tarihleri arasında Murgul Damar Boğa Güreşleri ile hız kesmeden devam edecek. Deste, Ayak, Küçük Orta güreşleri 22 Temmuz Cumartesi günü; Büyük Orta, Küçük Başaltı, Başaltı ve Baş güreşleri ise 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Büyük Önder için anma töreni düzenlendi Büyük Önder için anma töreni düzenlendi

Haber: Emine OCAKÇI

damar konserr (1)

Editör: Editör Masası