Büyük Önder için anma töreni düzenlendi Büyük Önder için anma töreni düzenlendi


Murgul Orman İşletme Müdürlüğünün kuruluşu onaylandı
Borçka Orman İşletme müdürlüğünün bölünerek, Murgul Orman İşletme Müdürlüğünün kurulması kararlaştırıldı.
4 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 340’ıncı maddesi gereğince 14 Şubat 2022 tarih ve 31750 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında değişiklik yapılması hakkında ki kararla Murgul Orman İşletme Müdürlüğünün kuruluşu onaylandı.
Artvin Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya Yaptığı açıklamada; “Borçka Orman İşletme Müdürlüğünün geniş ormanlık alana sahip olmasından dolayı, Murgul’ da Orman-halk ilişkilerinin, ormancılık faaliyetlerinin, sağlıklı ve daha etkin yürütülmesi, bakım ve koruma faaliyetlerinin aksatılmaması, genç meşçerelerde ki silvikültürel ve üretim faaliyetlerinin ekonomik ve verimli bir şekilde yerine getirilebilmesi için Borçka Orman İşletme müdürlüğümüz bölünerek, Murgul Orman İşletme Müdürlüğümüzün kuruluşu Bölgemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Murgul Orman İşletme Müdürlüğü’nün kurulması ile Göktaş, Başköy, Kabaca ve Taraklı olmak üzere 4 adet Orman İşletme Şefliği ile hizmet verecektir.
Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Murgul Orman İşletme Müdürlüğümüzün kuruluşundan dolayı; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e ve bu süreçteki desteklerinden dolayı Cumhur Başkanlığı Baş Danışmanı Sn. Dr. İsrafil Kışla’ ya ve Millet Vekilimiz Sn. Av. E. Erkan Balta’ ya teşekkürlerimizi sunarız.”,
Orman Bölge Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi