Damar yolunda kaza riski! Damar yolunda kaza riski!

Murgul Damar yolu arasında sıcak asfaltın dökülmeye başlandığını söyleyen İlyas Özmen, kışın yaşanan kasis ve yol bakım sorununun soğuk asfalt dökümü ile giderildiğini belirtti. Yol bakım çalışmaları hakkında bilgi veren Murgul Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlyas Özmen “Yol bakımı hakkında karayolları ile görüşüyoruz. Hava durumlarına göre sıcak asfalt dökülecek hatta dökülmeye başlandı. Kışın kasis olayı ve yol bozuk olayı çok vardı onu da gecikmelide olsa soğuk asfalt dökümü ile giderildi. İnşaat halindeki yerlerde de anca bu kadar olunur” dedi.

Özmen, Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak ÖTV vergileri ve kredi durma olayları hakkında çalışma yaptıklarını belirterek “Oda olarak zamlar, ÖTV vergileri ve kredi olaylarının durması ile ilgili çalışmalarımız var. Şoför esnafı ve kamyoncu esnafı geliyor nasıl, ne zaman kredi çekebilir diye. Şuanda da olumlu cevap yok kredilerle ilgili” dedi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar hakkında değerlendirmede bulunan Özmen, açığın kapanmadığını belirterek yeni fiyat tarifeleri oluşturduklarını kaydetti. Özmen, vatandaşların fiyatlara tepki gösterdiğini dile getirerek “Akaryakıt zammı bekleniyordu ama bu kadar büyük beklenmiyordu. Bu tepki oldu özellikle minibüsçülerden. Hatta yeni fiyat istediler ilçeler arası ve köyler için. 500 TL’ye gidilen bir köye 800-900’e çıkardık düğün zamanı olduğu için tepki geldi. Ama yapacak bir şey yok millete durumu izah ediyoruz. Akaryakıta zam geldiği gibi ÖTV ve MTV’ye de zam geliyor. Yeni fiyatları belirledik ama daha cevaplar gelmedi. Açık kapanmıyor ama sadece mazot gideri kapanıyor.”  

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası