Artvin’in Murgul ilçesinde yaşayan Ayşe Yaşar, ev ekonomisine katkı sağlamak için evinin bahçesinde sebze üretimi yapıyor. Fasulye, salatalık, domates, marul, maydanoz yetiştirerek pazara gitmeye gerek kalmadığını söyleyen Yaşar, pazarda satılan sebze meyvelerin pahalı olduğunu söyledi.

Filistin halkı için kermes düzenlendi  Filistin halkı için kermes düzenlendi 

Toprakta ekilen fidelerden verim alabilmek için sulama ve gübrelemenin önemli olduğuna değinen Yaşar, bahçe işleri ile uğraşmaktan keyif aldığını kaydetti.

murgul YŞE TYZE (2)

Murgul’da cuma günleri kurulan pazarda fiyat pahalılığından dolayı alışveriş yapmadan evine döndüğünü şu sözlerle dile getirdi “İlk defa bu sene bahçe kurdum ama yine de yetmiyor. Pazara inmeye gerek duymuyorum bahçemde bu ürünler olunca. Bugün pazara indim almadım hiçbir şey çünkü her şey çok pahalı idi. Bugün pazara indim üzümün kilosu 50 TL idi.  O yüzden pazara indiğim gibi geri geldim. Ev ekonomisine destek sağlıyorum en azından kendi sebzemi kendim üretiyorum. İhtiyaç ve hobi doğrultusunda yapıyorum seviyorum bahçe işini. Kasalara doldurdum toprağı ektim fideleri büyüdüler. Şansa bu sene hep yağmur yağdı çok sulamaya da gerek kalmadı. Eşimde yardım ediyor bahçe konusunda” dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası