Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesinde gerçekleştirilen Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliğine Artvin Merkez ve köylerinden 2 binin üzerinde öğrenci katılım sağladı.

Artvin Valiliği bünyesinde, Artvin Çoruh Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, ‘Okuyan Artvin Projesi’ kapsamında düzenlenen şenlikte yazarlar Gökçe Ateş Aytuğ, Şiirsel Taş, Bahar Ulukan, Burcu Aktaş öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Okuyan Artvin projesi  (8)

AÇÜ Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, çocuklarda çevre bilincini oluşturmak için eğitim ve doğayı bütünleştirerek yapılan etkinliğin faydalı olduğuna değindi.

Çevre konusunda Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında Artvin Çoruh Üniversitesinin yer aldığına dikkat çeken Bilgin, “Bizim logomuz mottomuz yeşil üniversite. Yeşil üniversiteye yakışan da bu tür çevresel faaliyetleri devam ettirmektir.” dedi.

Şenliğin dolu dolu geçtiğine değinen Bilgin, “Gençlerimizle, çocuklarımızla bahar şenliği havasında çevrenin ve bitkilerin önemini anlatmak için böyle bir etkinlik oldu. Hava güzel çocuklar şen şakraktı çok güzel gün geçirdik. Bir haftadır bu program devam ediyor gençlik etkinliği, bahar ve tabiat etkinliği diyelim biz buna burada gençlerimizle çocuklarımızla güzel bir şekilde günler geçirdik.” diye konuştu.

Okuyan Artvin projesi  (4)

Milli Eğitim Müdürlüğü Okuyan Artvin Projesi İl Koordinatörü Sibel Yılmaz Bayraktar, oyun, edebiyat ve yazarları tabiat ile buluşturarak Okuyan Artvin projesinin bu yılki etkinliklerini şenlik ile tamamlamak istediklerini kaydetti.

Çocukları doğa ile bütünleştirmek adına Botanik Bahçesinde kapsamlı bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Bayraktar, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz okuyan Artvin projeleri kapanış senliklerinin diğer yıllardan farklı olarak daha fazla öğrenciye ulaşması adına birçok kurumu birbirine bağlayarak daha büyük bir şenlik organize ettik. Bunun için de botanik bahçesinin çok uygun olduğunu düşündük. Hem çocukların doğaya olan yakınlığını artırmak için hem de Artvin’e özgü bitki türlerini tanımaları için şenliğimizi burada yapmaya karar verdik.  Bu şenliğimiz kapsamında çocuklarımız dönem boyunca kitaplarını okudukları ve çok severek etkinlikler yaptıkları yazarlarımızı şenliğe davet ettik. Çok harika geçti köylerden dahi öğrencilerimiz geldi. Bundan çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Okuyan Artvin projesi  (5)

İstanbul’dan şenlik için gelen ve kitaplarını çocuklar için imzalayan yazar Bahar Ulukan, Artvin’in okuma oranının yüksek oluşuna değinerek, “Artvin’in okumaya çok değer veren insanlardan oluştuğunu gördük. Kendi adımıza da çok mutlu olduk. Kitaplara ilgi çok yüksek. Çocuklar ile sohbet ettiğimde evlerindeki kitap sayısını sorduğumda her zaman çok sayıda kitapları olduğunu söylüyorlar. Okudukları kitapları sorduğumda çok güzel seçkilerden bahsediyorlar. Kitaplara ilgi çok yüksek oldu, bazı kitaplar bitti. Katılım da beklenenden yüksek oldu. Hepsi bizi çok mutlu etti. Bütün bu olanakları mümkün kılan herkese emekleri için çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

İnsanlığımızdan Utanıyoruz İnsanlığımızdan Utanıyoruz

Ulukan, Okuyan Artvin Projesinin devam etmesini bu tür kültürel projelerin Artvin için çok faydalı olacağını düşündüğünü de aktardı.  

Gülşen MAKAR

Okuyan Artvin projesi  (7)

Okuyan Artvin projesi  (1)

Okuyan Artvin projesi  (3)

Editör: Editör Masası