Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, İsmet Acar Asma Köprü ve bisiklet yolu çalışmalarında sona geldiğini belirterek köprü görünüşünü modern hale getirerek turizme kazandırmayı hedeflediklerini aktardı. İki mahalleyi birleştiren asma köprünün öğrencilerin ulaşımı açısından fayda sağlayarak sağlıklı bir yol haline geldiğini söyledi.

Nostalji Rüzgarı Ezecek Nostalji Rüzgarı Ezecek

Meydan Projesi kapsamında; meydanı araç trafiğinden kurtarıp daha ferah bir görünüm kazandırdıklarını söyleyen Orhan “Meydanı araç yığınından kurtardık ve oraya bir anıt yaptık Borçka Melek Anıtı diye. Borçka’ya yakışır bir anıt olarak figürlerimizi koyduk ve coğrafi işaret olan demir elmasını yerleştirdik. Belediye olarak meydanı da güzelleştirerek araç trafiğinden kurtardık yeri gelince eleştiride aldık ama çoğunluğa bakınca olumlu tepkilerde aldık. Zaten değişim ve gelişim bir anda kabul edilen bir şey değildir. Borçka da fark yaratan bir proje oldu” dedi.

“İkinci dönem ilk işlerden biri; dış cephelerin güzelleştirilmesi”

Borçka Meydanı yapılan çalışmalar ile ferah bir görünüm kazanırken diğer yandan ise meydanda bulunan binaların dış cephelerinin bakımsız olması dikkatlerden kaçmıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Orhan “Binalar vatandaşa ait belediyeye ait değil ama biz belediye olarak şunu yapıyoruz gerektiği zaman kum yardımı ve iskele yardımında bulunuyoruz. O binaların güzelleşmesi için proje hazırladık. Bütün her şeye zam geldi ve maliyetler arttı. İnşallah ikinci dönem ilk işimiz binaların dış cephelerini güzelleştirerek güzel bir meydan haline getirmektir” diye konuştu.  

Haber: Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR