Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı ve Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka’da Cuma günleri Çoruh Caddesi’nde kurulan semt pazarını gezerek pazar esnafının sorun ve taleplerini dinledi. Özellikle pazar esnaflarının kapalı pazar yeri istekleri dikkat çekti.

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

ppazar zziyaretek6

2016 yılında Aydınlar Mahallesi’nde yapılan Kapalı Pazar yeri vatandaşların ulaşımı açısından sıkıntı yaşamasına neden olurken pazarcı esnafı da bu durumdan etkilendi.

Çarşamba günleri Aydınlar Mahallesi’nde Kapalı Pazar yerinde kurulan kıyafet pazarına vatandaşların ilgisi azalırken cuma günleri Çoruh Caddesi’nde kurulan meyve ve sebze pazarında ise esnafın kapalı pazar yeri isteği dikkat çekti.

Kaymakam Hakan Contarlı ve Belediye Başkanı Ercan Orhan ile bir araya gelen esnaflar kapalı pazar yeri isteklerini dile getirerek yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Ercan Orhan, pazar esnafının kapalı pazar yeri için söz vererek şu sözleri dile getirdi “Üst yapıyı bitirelim ondan sonra kapalı pazar yeri de yapacağız” dedi.

pazar ziyaret ek6

Cuma günleri Çoruh Caddesi’nde kurulan sebze ve meyve pazarının ilçede trafiğin sıkışmasına neden olurken diğer yandan ise açık alanda kurulan pazar yerinin hava şartları ve konumu itibari ile pazar esnafını zorlamaya devam ediyor.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN