Türkiye’de artan maliyetlerden dolayı esnaflar zorluk yaşarken playstation salonları da artan maliyetlerden etkilenen esnaf haline geldi.

Borçka’da 2007 yılından beri playstation salonunu işleten Volkan Goncal, geçen senelere kıyasla fiyatlarda artış yaşandığını söyleyerek zorluk yaşadıklarını aktardı. Esnaf Volkan Goncal, vergiler, elektrik ödemleri nedeni ile masraflarının kazançlarından çok olduğunu şu sözlerle dile getirdi “Sadece biz değil bütün sektör zorluk içinde. Özellikle bizde kullanılan elektrik fiyatı, makinelerin alımı dolar üzerinden olduğu için zorlanıyor. Normal markete gittiğimizde bile her şey iki katı fiyatında, kazancımızın alacağımız şeyleri karşılayamaması bizi zorluyor. Ne yapacağız bilmiyoruz yani. Yarı yarıya iş olarak düşüşümüz var maliyet olarak yarıdan fazla masraflarımız oluyor. Vergiler, elektrik, muhasebe, su gibi. Geçen sene ile yarı yarıya fark var korkumuz önümüzdeki sene” dedi.

İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

Playstation salonunda saatlik ücretin 15-20 lira arasında değiştiğini belirten Goncal, işlerde düşüş yaşadıklarını söyledi.

 Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI