Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde 35 yıldır akademisyen olarak çalışan Profesör Levent Aydın, 27 yıldır arı sağlığı konusunda çalışmalar yaptığını belirtti.

26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen dünyanın en prestijli ve kapsamlı bal yarışmasında Macahel Balı altın ödüle sahip olması ile ilgili düşüncelerini dile getiren Aydın” Macahel balının şuanda ödül alması sevindirici. Ama ben hep aynı soruyu sorarım kimin haberi var? Bu konuda ciddi bir reklama ihtiyaç var. Macahel balı öncüdür buna benzer bir sürü balımız da var Macahel balı ile ilgili iyi bir tanıtım iyi bir pazarlama tekniği hem buradaki üreticiye hem de ülkemize ciddi bir kazanç sağlayacaktır” dedi.

Gençlerin ve kadınların arıcılık sektörüne kazandırılması gerektiğini söyleyen Aydın, arıcılık mesleğinin giderek yaşlandığını vurguladı. Kentten köye göç alınması gerektiğine dikkat çekerek” İklim değişiyor var olan iklim ortamına uymak lazım. Bilinen atadan gelen yöntemlerle biraz değişiklikler yapmamız gerekiyor. Maalesef Türkiye de Arıcılık mesleği giderek yaşlanıyor gençleri bu işlere özendirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin en güzel doğal çevresinde yaşanıyor insanlar böyle ortamları göremezler ama sağlıklı koşullarda hem burada yaşamak hem de üretim yapmak bence arıcıların yaptığı da aslında bu artık. Köyden kente değil kentten köye bir göç almamız gerekiyor. Arının katma değeri çok fazla olan bir canlı. Arıcılıkta çalışmak çok güzel özelliklede bayanların iyi bir arıcı olduğunu son zamanlarda görüyoruz belki de el yapılarından dolayı o yüzden gençleri ve kadınları bu işlere özendirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası