Boğa güreşlerinin şampiyonlar ligi olarak gösterilen Kafkasör Boğa Güreşleri Festivali başta olmak üzere Artvin’de ilçe ve köylerde düzenlenen güreşlerde kategorisinde çok sayıda şampiyonluğu olan Ceko arenada ki başarısıyla kısa sürede tün boğa severlerin beğenisini kazandı.

Bu yıl Sakalar ve Kafkasör’de düzenlenen güreşlerde küçük başaltı kategorisinde birinciliği elde eden Ceko, Kırçiçek kardeşler tarafından Aydın ve Muğla’da boğacılıkla uğraşan bir vatandaşa satıldı.

İnsanlığımızdan Utanıyoruz İnsanlığımızdan Utanıyoruz

cekoo satıldı (1)

Ceko bir kamyonla Muğla’ya götürülürken, Ceko’nun eski sahibi İbrahim Kırçiçek, aile olarak yıllardır boğacılıkla uğraştıklarını söyledi.

Boğacılığın kentin en önemli kültürü olduğunu anlatan Kırçiçek, “Boğalarımız bizim evladımız gibi. Her şeyi ile yakından ilgileniyoruz. Çok zor bir iş ama bir o kadar da keyifli. Bize atalarımızdan kalan bir uğraş. Bir yaşam tarzı. Biz boğalara asla eziyet etmeyiz. Aksine çok iyi bakarız. Kimse bizi İspanya ile kıyaslamasın. Son yıllarda yetiştirdiğimiz  Ceko isimli boğa ile bir çok arenada birincilik kazandık. Özel bir boğa. Güreşleri beğeniyle izleniyor. Şimdi değişik nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldık. Yeni sahibine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası