Cittaslow kentlerinin davet edildiği Çocuk Belediyesi 23 Nisan etkinliklerine Şavşat Çocuk Belediyesi de katıldı.
Cittaslow Belediyeleri Çocuk Belediye Meclisleri, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak, İzmir’de yapılan etkinliklere katıldı. Şavşat Çocuk Belediyesi de İzmir Büyükşehir Çocuk Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen 23 Nisan etkinliklerinde Şavşat’ı tanıtmak için stant açtı.
Cittaslow kentlerinin Çocuk Belediyeleri birbirleriyle tanışarak, Çocuk Belediye Başkanları, Çocuk Meclis Üyeleri ve 23 Nisan etkinliğine katılan çocuklar; ortak ağlarda ortak çalışmaların yürütümü ve projelerin paylaşımları içerikli çocuk belediyesi sunumlarının yer aldığı bilgilendirme toplantısına katılım sağladılar.
Cittaslow buluşması hakkında açıklamada bulunan Cittaslow Şavşat Temsilcisi Filiz Özcan:
“Cittaslow kentlerinin temsilcileri ve Çocuk Belediyelerinin çocukları ile Cittaslow kentlerinin davet edildiği Çocuk Belediyesi 23 Nisan etkinliklerine katılım sağladık. 23 Nisan coşkusunu katılım sağlayan çocuklarla birlikte yaşadık.
Şavşat İlçemizin tanıtımını bizlere ayrılan stant alanımızda gerçekleştirdik. Şavşat tanıtım kitaplarımız, broşürlerimiz ile kentimizin tarihini, doğasını gezilecek görülecek yerlerini ve tüm güzellikleri ile yöresel lezzetlerini standımızı ziyarete gelenlere tanıttık.
Projelerimiz ve markalaşma süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Şavşat ilçesini turizm anlamında Doğu Karadeniz turlarının uğrak yeri olabilmesi için standımızı ziyarete gelenleri göğe komşu topraklara davet ettik. İlçemize olan yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. İzmir Kültür Park’ta gerçekleşen etkinlikte gerek diğer kentlerin temsilcileri gerekse İzmir halkının bizlere olan ilgisi karşısında etkinlikten memnun ayrıldık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in standımızı ziyaret etmesi ve çocuklarımıza teşekkür etmesi ile birlikte bizlerde Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar’ın selamlarını kendilerine ilettik ve yapılan davetten dolayı memnuniyetimizi dile getirdik.
Ayrıca Program kapsamında; Cittaslow ünvanımıza yakışır bir şekilde ülkemizde sayısı 21’e ulaşan Cittaslow kentleri olarak ortak bir platformda çalışmaların yürütülmesi, çocukların şehirleri için önemi, turizm ve yerel kalkınma faaliyetleri değerlendirildi” şeklinde konuştu.
Başkan Acar: “Çocuk dostu kent olma yolunda ilerleyeceğiz”
Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar: “Şavşat Çocuk Belediyesi’ni Cittaslow Kentleri 23 Nisan etkinliklerine nazik davetlerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum.
Biz çocukları bugünün ortakları olarak görüyoruz. Çocukların kendi gelecekleri oluşturulurken, söz sahibi ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımcı olmaları en doğal haklarıdır.
Bu nedenle çocukların yönetime doğrudan katıldığı demokratik bir platform olan çocuk Belediyesi faaliyetlerini desteklediklerini ve çocukların aldığı kararları uygulamaya koyacaklarının sözünü vererek, çocuk haklarını gözeten, çocuk dostu kent olma yolunda ilerleyeceğiz” dedi.
Çocuklar ve gençler arasında fırsat eşitliği sağlamaya çalışacaklarını belirten Acar: “İmkânlar ölçüsünde, çocuklar için Çocuk Belediyesi’nin isteği üzerine 22 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin sayısını artırarak, tüm çocuklar ve gençler arasında eğitimde, sosyal ve kültürel alanda fırsat eşitliği sağlamaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek

Editör: Haber Merkezi