28. dönem AK Parti Artvin Milletvekilliğine seçilen Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği miting ve ziyaretlerde sık sık vaatlerini tekrarladı.

Milletvekilliği seçilmesi durumunda yapacaklarını meydanlardan vatandaşa duyuran Çelik, Artvin’de 43 bin 790 oy alarak yüzde 37,16’lık başarı ile vekil oldu.

Köklü siyasi geçmişi ve tecrübesi olan Çelik, Artvin’e önemli yatırımlar yapacağını söylemişti. Çelik’in seçim meydanlarından duyurduğu en dikkat çekici proje Samsun-Trabzon-Sarp arası hızlı tren hattı oldu.

Bunun yanında Murgul-Sahara-Varyant tünel projeleri ve Karayolları standardını yükseltme projeleri de halk tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

Vatandaşların sosyal alanının olmadığı kente yeni sosyal ve sportif alanlar katma sözü veren Çelik, Yüzme havuzu projesi, kadınlar lokali, Kemalpaşa bisiklet yolu, 1500 kişilik Artvin kapalı spor salonu da yapacağını aktarmıştı.

Tarımsal desteklemeye de sık sık dikkat çeken Çelik, çay köyü projesi, tıbbi aromatik bitkilerin desteklenmesi, Ardanuç sulama barajı, Şavşat-Ardanuç tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, Kafes balıkçılığı üretim destekleri müjdesi de vermişti.

En önemli vaatlerinden olan A sınıfı devlet hastanesi ise yaşlı nüfusu en çok olan ilk üç şehir arasında yer alan Artvin halkı tarafından heyecanla karşılanmıştı.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Çelik’in meydanlarda duyurduğu bazı vaatleri ise şöyleydi:

Artvin Hopa stadyumu, Güreşen Köprüsü, Biyolojik arıtma tesisi, Taşkın koruma tesisleri, TOKİ konutları, Tır parkı projesi, Cankurtaran cam teras projesi, Muratlı sınır kapısı, 1500 kişilik KYK yurdu, EÜAŞ Bölge Müdürlüğü, Orman Ürünleri işletme tesislerini destekleme, Artvin küçük sanayi sitesi, Arhavi organize sanayi projesi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası