“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”

Artvin denilince akla ilk gelen yiyeceklerden olan Ardanuç cağ döneri, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen misafirlerin damaklarında unutulmaz lezzet bırakıyor.

Birçok vatandaşın kahvaltı yapmak için tercih ettiği nokta olan döner dükkanlarından öğleden sonrası için kebap bulmak imkânsız hale geliyor.

Ünü sınırları aşan bu lezzetin püf noktalarından bahseden döner ustası Recep Yıldız, “Yerli üretim kuzu ve koyun eti ile yapıyoruz. Onun dışında başka yerden et getirmiyoruz. Püf noktası etimizi akşamdan soğan, tuz ve biber ile marine edip dinlendirmektir. İyi marine olmuş et iyi de bir ustanın elinde tadından yenmez hale gelir. Kuyruk yağı veya başka bir katkı maddesi kullanmıyoruz. Mevsimine göre kuzu veya koyun eti kullanıyoruz. Şimdi koyun mevsimi, kuzu eti yok.” dedi.

d7b286bd-47f9-4589-a9c2-dfb7e6aa4602

Hafta sonları diğer ilçe ve illerden müşteri yoğunluğu yaşandığını ifade eden Yıldız, “Gelenler ilk fırsatta tekrar geliyorlar. İlçemiz konum olarak uzak ama bu lezzeti tatmak için insanlar sık sık geliyor. Bu da ilçemiz için oldukça önemli bir durum. Çünkü bir akış sağlanıyor. Özellikle döner için gelinmesi ilçemiz için guru verici. Erzurum’dan, Ardahan’dan Rize’den ve başka şehirlerden sırf döner için gelmeleri bir marka olduğumuzu gösterir.” diye konuştu.

b046b935-c72b-4339-a1ae-c5e94c94f0cc

Aslen Erzurumlu olan Ardanuç’a döner yemek için gelen Canan Özküney, “Yıllardır cağ kebabı Erzurum’un mu Artvin’in mi diye tartışılıyor. Gereksiz bir tartışma. Erzurum’da da çok lezzetli yerler var Ardanuç’ta bu işin piri olmuş. Etin lezzeti çok güzel. Sürekli duyuyordum Ardanuç’ta cağ kebapçılar var çok lezzetli yapıyorlar diye. Artvin’e yolum düşmüşken gelmek istedim. Kesinlikle buraya gelinmeli ve bu lezzet tadılmalı. Cağ kebabı kimin bilmem ama Ardanuç bu işi biliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Masası